PER APRENDRE'N

​El proper 4 de novembre se celebrarà la cinquena edició de l’EcoSostenibleWine

La jornada serà a l’Auditori de Vilafranca del Penedès

El sector vitivinícola debat nous enfocs cap a una viticultura que vagi més enllà del marc ecològic

| 24/10/2016 a les 09:44h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Per aprendre'n, EcoSostenibleWine
Imatge il·lustrativa
Com podem fer una viticultura ecològica que inclogui aspectes ambientals com les emissions de CO2? Podem reduir les dosis de coure per controlar les plagues a la vinya? Hi ha productes alternatius en la protecció de cultius amb un menor impacte ambiental?

ESW 2016 serà el punt de trobada perquè experts del sector puguin donar resposta a aquestes i altres qüestions relacionades amb com fer una viticultura compromesa amb el medi ambient, que vagi més enllà de l’actual normativa de producció agrària ecològica i poder, així, fer front a reptes actuals com el canvi climàtic. La demanda de vins va lligada, cada vegada més, a processos de producció respectuosos amb l’entorn i per aquest motiu també, el món de la vinya i el vi es replanteja nous models de producció vitícola.

Experts a nivell internacional exposaran la problemàtica existent i presentaran estratègies i respostes per fer evident la necessitat d’espais de debat i intercanvi i de donar solucions reals d’abast europeu.

En aquesta edició, Mònica López, directora dels serveis meteorològics de TVE, serà qui presentarà la jornada i parlarà del canvi climàtic i dels desafiaments que suposarà per l’agricultura.

L’EcoSostenibleWine està organitzat per VIMAC, l’Associació Vinícola Catalana i l’Institut del Cava, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i l’INCAVI.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien