PREMSA INTERNACIONAL

Un dels crítics més influents del Regne Unit recomana un vi català a The Guardian

Un vi blanc català del Penedès entre una llista de 20 vins de tot el món

Parlem de la verema amb... Francesc Olivella i Pastallé, Director de la DO Penedès

| 18/10/2016 a les 18:17h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, The Guardian, David Williams, Celler Credo
David Williams és un dels crítics més influents, experimentat i mediàtic del Regne Unit. Corresponsal de vins a The Observer, editor adjunt de The World of Fine Wine, i columnista de diverses publicacions:  The Wine Merchant,  Restaurant Magazine o Imbibe, entre altres.

És també autor de dos llibres, 500 Wines for 100 Occasions (500 Vins per a 100 Ocasions) i A Little Course in Wine Tasting (Curset de tast de vins), a més de ser un col·laborador habitual a The Guardian. En aquesta darrera publicació, Williams, sovint fa llistes dels vins que recomana (recomanacions d'estiu o recomanacions per als àpats de Nadal, per exemple).

Aquest estiu passat,  el crític anglès, en una de les seves famoses llistes a The Guardian, en què esmentava els 20 millors vins per a l’estiu, va incloure-hi un vi català.  El vi recomanat provenia de l’Alt Penedès, de la DO Penedès, concretament el Miranius 2013 del Celler Credo (vi blanc 91% xarel·lo i 9% macabeu).

A l'article de Williams les vint recomanacions es dividien entre blancs, rosats, negres i escumosos. De blancs n’hi havia vuit d’escollits i de diverses procedències: Grècia, França (del Llenguadoc i de la Borgonya), Itàlia, Espanya (de la DO Bierzo i de la DO Penedès) i Xile.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar.
Francesc Nicolás al Vertigo Wine Bar. | Jordi Bes
Jordi Bes
El cofundador del Vertigo Wine Bar explica com s'ho han fet per, en plena pandèmia, assumir un local de Barcelona en traspàs i transformar-ne la carta de vins | S'hi poden prendre les 350 referències que ja tenien en distribució i 40 de xerès a copes: "Excepte a Jerez, no crec que hi hagi enlloc a Espanya que tingui una oferta així"
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Entrevistem al xef Joel Castanyé, del restaurant La Boscana de Bellvís, amb 1 estrella Michelin.