PREMSA INTERNACIONAL

Un dels crítics més influents del Regne Unit recomana un vi català a The Guardian

Un vi blanc català del Penedès entre una llista de 20 vins de tot el món

Parlem de la verema amb... Francesc Olivella i Pastallé, Director de la DO Penedès

| 18/10/2016 a les 18:17h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, The Guardian, David Williams, Celler Credo
David Williams és un dels crítics més influents, experimentat i mediàtic del Regne Unit. Corresponsal de vins a The Observer, editor adjunt de The World of Fine Wine, i columnista de diverses publicacions:  The Wine Merchant,  Restaurant Magazine o Imbibe, entre altres.

És també autor de dos llibres, 500 Wines for 100 Occasions (500 Vins per a 100 Ocasions) i A Little Course in Wine Tasting (Curset de tast de vins), a més de ser un col·laborador habitual a The Guardian. En aquesta darrera publicació, Williams, sovint fa llistes dels vins que recomana (recomanacions d'estiu o recomanacions per als àpats de Nadal, per exemple).

Aquest estiu passat,  el crític anglès, en una de les seves famoses llistes a The Guardian, en què esmentava els 20 millors vins per a l’estiu, va incloure-hi un vi català.  El vi recomanat provenia de l’Alt Penedès, de la DO Penedès, concretament el Miranius 2013 del Celler Credo (vi blanc 91% xarel·lo i 9% macabeu).

A l'article de Williams les vint recomanacions es dividien entre blancs, rosats, negres i escumosos. De blancs n’hi havia vuit d’escollits i de diverses procedències: Grècia, França (del Llenguadoc i de la Borgonya), Itàlia, Espanya (de la DO Bierzo i de la DO Penedès) i Xile.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Més de 2000 persones han passat ja per Rovellats a les sessions Vinyls del Dj internacional John Jacobsen
Imatge il·lustrativa
La Pedrera- Casa Milà, l’Incavi i les DO catalanes s'uneixen per oferir tastos de vins i productes gastronòmics aquest estiu i tardor | Tots els caps de setmana a partir del 19 de juny l’edifici de Gaudí programa La Pedrera amb DO
Imatge il·lustrativa
L’objectiu de la campanya és promoure el consum de vi DO Catalunya, i per extensió de vi català amb DO, quan, com i on es vulgui. Servit en copa, en un got o bevent directament d'una llauna.