PREMSA INTERNACIONAL

Un dels crítics més influents del Regne Unit recomana un vi català a The Guardian

Un vi blanc català del Penedès entre una llista de 20 vins de tot el món

Parlem de la verema amb... Francesc Olivella i Pastallé, Director de la DO Penedès

| 18/10/2016 a les 18:17h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, The Guardian, David Williams, Celler Credo
David Williams és un dels crítics més influents, experimentat i mediàtic del Regne Unit. Corresponsal de vins a The Observer, editor adjunt de The World of Fine Wine, i columnista de diverses publicacions:  The Wine Merchant,  Restaurant Magazine o Imbibe, entre altres.

És també autor de dos llibres, 500 Wines for 100 Occasions (500 Vins per a 100 Ocasions) i A Little Course in Wine Tasting (Curset de tast de vins), a més de ser un col·laborador habitual a The Guardian. En aquesta darrera publicació, Williams, sovint fa llistes dels vins que recomana (recomanacions d'estiu o recomanacions per als àpats de Nadal, per exemple).

Aquest estiu passat,  el crític anglès, en una de les seves famoses llistes a The Guardian, en què esmentava els 20 millors vins per a l’estiu, va incloure-hi un vi català.  El vi recomanat provenia de l’Alt Penedès, de la DO Penedès, concretament el Miranius 2013 del Celler Credo (vi blanc 91% xarel·lo i 9% macabeu).

A l'article de Williams les vint recomanacions es dividien entre blancs, rosats, negres i escumosos. De blancs n’hi havia vuit d’escollits i de diverses procedències: Grècia, França (del Llenguadoc i de la Borgonya), Itàlia, Espanya (de la DO Bierzo i de la DO Penedès) i Xile.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Entre els convidats d’aquest any figuraven actors de renom com Peter Vives, Octavi Pujades, Roger Coma, Jordi Díaz o Ivan Massagué (actualment participant de Masterchef Celebrity), l’actriu protagonista del serial La Riera (2010-2017), Mercè Sampietro | Alguns dels actors de Merlí com Carlos Cuevas, Júlia Creus, Iñaqui Mur o Candela Anton també s'hi van donar cita
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Tastar un vi molt sovint ens pot evocar sesacions contradictòries. Ho fan els professionals... nosaltres no en sabem... tastar és només per experts... | Hem de saber que quanta més informació tinguem sobre el tast, més plaents seran els vins
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
L’associació Terra de Garnatxes, formada pels cellers Clos Figueras, Edetària, Finca Viladellops, Lagravera, La Vinyeta i Vinyes Domènech, ha elaborat un vi solidari.