cava

Més de 150 professionals i alumnes, al 34è Congrés Internacional del Cava

El Congrés ha comptat amb la presència d’experts internacionals en el sector dels vins escumosos

​Finalitza amb bones xifres el projecte enoturístic "La Verema del Cava"

| 07/10/2016 a les 09:49h
Especial: Formació
Arxivat a: Per aprendre'n, Congrés Internacional del Cava, Cava

Les instal·lacions de les caves Juvé & Camps a Espiells van acollir dimecres al matí la 34a edició del Congrés Internacional del Cava, una activitat que cada any s’emmarca dins els actes de la Setmana del Cava. Diferents personalitats del sector cavista han assistit enguany al Congrés, com el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, que ha obert la sessió destacant la importància del coneixement en un sector, els dels vins escumosos, que avança molt ràpid. La benvinguda a l’acte l’ha donat el president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa i Torelló, que recordat alguns dels actes destacats que s’inclouen en la 35a Setmana del Cava, com el III Simposi Internacional del Cava, que el pròxim 19 d’octubre debatrà la relació entre la comunicació i el cava. La clausura de la jornada l’ha fet Salvador Puig, director general de l’INCAVI.

Més de 150 professionals i estudiants del món de la producció i elaboració del cava han participat en la convenció, que després de tres dècades ja és tot un referent pels tècnics cavistes. Una desena de persones hi han actuat com a ponents, la majoria d’ells experts procedents de prestigioses institucions nacionals i internacionals.

El Congrés s’ha allargat des de quarts de 9 del matí fins ben entrat el migdia i ha inclòs conferències de temàtiques molt variades. Algunes de les més destacades han estat la del professor de la Universitat Politècnica de Madrid, Vicente Gómez-Miguel, que ha parlat de les  conseqüències que té la zonificació vinícola o “terroirs” en l’elaboració de vi, o una de més tècnica sobre el quitosà com a evitador d’oxidacions, entre d’altres. Aquesta l’ha conduït Piermario Ticozzelli, enginyer Agrònom i professor a la Universitat de Milà de l’especialitat en Tecnologia dels Aliments. Les ponències les ha moderat Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili. 

La part final del Congrés, com ja és habitual, s’ha dedicat a conèixer els vins que s’elaboren en diferents regions del món. En concret, aquest any s’ha parlat dels escumosos que es fan al Regne Unit.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Josep Lluís Bonet, president de Freixenet
Ramon Francas
01/01/1970
El grup impulsa un pla estratègic que busca una major eficiència | L’últim exercici, tancat el mes de maig passat, ha suposat una millora dels resultats en 12 milions d’euros, fins als 535 milions d’euros de facturació
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena web i vídeo
01/01/1970
Comercial Masoliver organitza diferents activitats de la mà del xef Jordi Juncà, cuiner del Restaurant Ca l'Enric amb una Estrella Michelin, el xocolater Jordi Ferrer i el cocteler Gerard Ruiz