Primera Mostra Professional de vins del Massís del Garraf

| 24/02/2011 a les 00:19h
Arxivat a: Actualitat
Sitges acollirà el proper 14 de març una mostra on ja hi ha 9 cellers inscrits
Sitges acollirà el proper dilluns 14 de març la primera Mostra Professional de Vins del Massís del Garraf que se celebrarà a l’edifici Miramar. El certamen l’organitza l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf amb la col·laboració de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges i el programa Els productes del mar i la terra del Garraf,  del Consell Comarcal del Garraf.

L’objectiu d’aquesta primera mostra professional és donar a conèixer a compradors directes, canals de distribució i professionals del sector vitivinícola, els vins elaborats en territori del Massís del Garraf. Per tant un públic important de la mostra són els propietaris i responsables de restaurants, sommeliers i cambrers perquè estudiïn incloure els vins del Garraf dins les seves cartes. A més es busca que un establiment no hagi de rebre la visita de varis comercials, sinó que en una sola jornada pugui conèixer tota la varietat de producte del Garraf.

Segons explica el portaveu de l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf, Guillermo Neffke, “la intenció és que aquesta iniciativa tingui un caràcter anual i que es converteixi en un referent dins de l’agenda professional del sector. ”

En aquests moments hi ha 9 cellers inscrits, tot i que s’està pendent que encara pugui confirmar algun participant més. Els cellers que de moment hi ha seran presents són: Can Ràfols dels Caus, Montau de Sadurní, Finca Valldosera, Finca Viladellops, Torre del Veguer, Vega de Ribes, Valldolina, Arç Blanc i Caseta de Fusta. Entre totes aquestes empreses, portaran a Sitges més de 50 referències.

Amb aquesta proposta, Sitges tindrà dues mostres anuals dedicades al món del vi, una de caràcter popular al mes de setembre i que enguany arribarà a la cinquena edició; i la de març per a professionals del sector.



També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Antoni Falcón (Vins de Taller) destaca que el vi ecològic és "la màxima expressió del terroir i de la vinya" | La sommelier Clara Antúnez diu que “l’objectiu és fer vins de qualitat, bons, siguin ecològics, biodinàmics o convencionals” | La catalana suma el 14% de la vinya ecològica espanyola, i el 3,7% de la mundial
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Gintònic fet amb ginebra de la Destil·leria Chase
Amb motiu del Dia Internacional del Gin, la destil·leria Chase dóna a conèixer els errors més comuns a l'hora de preparar aquest popular combinat
Imatge il·lustrativa
Tant la copa com la temperatura de servei són importants | Vegeu com refredar una ampolla d'una manera molt ràpida
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
De l'edició d'enguany destaca la qualitat general dels vins, la pujada dels vins sense DO, l'augment de vins "Por Para" i la gairebé nula incidència d'infeccions dels taps de suro
Imatge il·lustrativa
L’articulista usa com a metàfora del creixement del Penedès la polèmica del preu del raïm
Imatge il·lustrativa
Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació de Viticultors del Penedès s'han concentrat en protesta pel preu del raïm