parlem amb...

Parlem de la verema amb... Delfí Sanahuja, enòleg Castell de Perelada

Delfí Sanahuja comenta que calculen que aquesta collita tindrà entre un 15-20% menys de raïm que la collita anterior

Neix el Castell Peralada Restaurant, amb esperit Bulli

| 04/10/2016 a les 09:46h
Arxivat a: Cellers, Castell de Perelada, Delfí Sanahuja, Verema
Imatge il·lustrativa
En línies generals, quin és l'estat sanitari del raïm aquest any?

Aquesta collita 2016 podríem dir que ha tingut dues fases. La primera va ser el mes de Maig, quan degut a petites pluges però continuades, i sobretot per l’excés humitat, algunes vinyes o varietats es van veure afectades pel míldiu durant l’època de floració, afectant el raïm i per tant mermant posteriorment la seva producció.
En la segona fase, un cop passada la floració fins a la recol·lecció, l'estat sanitari del raïm ha estat excel·lent, sense cap tipus de malaltia.
Em resum és una collita amb un raïm d’estat sanitari molt bo, però de baixa producció.

Com vàreu començar i quan acabareu?

Vàrem iniciar la verema el 23 d'Agost amb la varietat chardonnay i en principi l’acabarem el 6 d'octubre amb la samsó. Una durada total de 45 dies de recol·lecció de raïm.

Quin tant per cent menys de raïm calculeu entrar al celler?

Calculem entre un 15-20% menys que la collita 2015.
 

S'ha arribat al grau desitjat? I els balanços d'acidesa?

Aquesta collita el grau ha estat molt bo, fins i tot una mica més alt en algunes varietats.
L'acidesa també ha estat molt bona, per tant aquest any tindrem vins madurs, frescs i amb molt bon equilibri grau-acidesa.

Quines varietats han aguantat millor la manca de pluges? I pitjor?

Depèn molt del tipus de terreny i de l'edat de les vinyes. Per nosaltres és molt important el reg, i sobretot aquest any, s'ha notat molt la diferència entre les vinyes que s'han regat, de les que no s'ha pogut fer. Creiem que les que millor han aguantat la manca d'aigua han estat el syrah, el cabernet sauvignon i samsó, i les que pitjor l'ull de llebre, merlot i macabeu.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
La situació excedentària del sector és una de les raons de la caiguda de preus del raïm | El sector es felicita per la notícia després de reivindicar la limitació durant molt de temps
Imatge il·lustrativa
El vi i el cava, cinquè sector, representen el 5,14% de les exportacions catalanes | Disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018 | Les exportacions catalanes suposen prop del 20% del total de l’Estat
Imatge il·lustrativa
El celler Montsec, de la cooperativa d'Artesa, presenta el seu nou vi al Tossal de Pirapallars