infografia

Infografia de les equivalències del vi

Quant raïm necessitem per omplir una copa de vi?

I per omplir una barrica?

Infografia on mostrem algunes equivalències del vi

Infografia del Cava

| 03/10/2016 a les 11:32h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Vi i tecnologia, Infografia, equivalències del vi, Infografia de vi

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

La bóta del racó.
Anònim, 03/10/2016 a les 16:29
+15
-0
"Barrica"? En català sempre de n'ha dit, i es diu bóta.

No comprenc els barbarismes que intenten suprimir mots plenament vigents, solament contribueixen a empobrir la llengua i qui fa servir aquests manlleus innecessaris de l'espanyol.

Una bóta en la nostra llengua és el recipient de fusta més llarg que ample, de secció transversal aproximadament circular, major en el centre que en els extrems, les bases del qual són dues peces de fusta i la superfície lateral està formada per dogues encorbades i acoblades mantingudes unides amb cèrcols de fusta o ferro, que serveix per a guardar i transportar vi i altres líquids.

Així 25 caixes equivalen a una bóta de 225 litres.

1 bóta equival a 25 ceps.

Ben dibuixat, però si us plau corregiu l'error lingüístic.
Llengua
Anònim, 03/10/2016 a les 16:39
+15
-0
A vegades he sentit dir a algun "expert" en vi el barbarisme "barrica" per referir-se a la bóta, em fa el mateix mal efecte que quan un catedràtic d'economia parla de "LA" deute o "LA" compte en comptes del deute o del compte.

La conclusió és que carregar-se una llengua amb l'ajut d'un estat advers costa relativament poc, intentar recuperar i normalitzar una llengua costa molt, més encara si els seus usuaris no fan un petit esforç i s'hi fixen una mica.
Heu de saber...
Anònim, 03/10/2016 a les 16:57
+11
-0
...que una bóta és una bóta.
Heu de saber...
Anònim, 03/10/2016 a les 17:04
+12
-0
...que una bóta és una bóta.

El mot castellà "barrica" no és ni al diccionari català-valencià-balear, i en tot cas altres sinònims en català poden ésser barril, barral, bocoi, botall, barraló...

Però "barrica"?
BÓTA
Anònim, 05/10/2016 a les 17:31
+1
-1
La barrique, escrit així en francès, és una unitat de mesura sembla que prové de l'occità barrica, concretament de la Gascunya.

En occità de la bóta, com a contenidor de líquids, com ho és el vi, també se'n diu barricòt, bota. toneu, barrau...

Sigui com sigui en català l'entrada "barrica" no hi és als diccionaris, a més la barrica occitana té una capacitat al voltant de 220 litres. En canvi en català hi ha el mot barricada.

Com a curiositat etimològica el mot barricada prové de la barrica occitana, degut a les bótes plenes de terra que feren servir durant la revolució francesa per a fer murs de protecció als carrers.
Barraló
Anònim, 06/10/2016 a les 09:43
+0
-0
Potser és el barraló, una bota petita, amb una mesura de capacitat per al vi, amb el mateix nom, equivalent a la quarta part d'una carga, que equival a trenta-dos porrons.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Font de la Canya
Ramon Francàs
01/01/1970
“Si el que es vol realment és “vivificar” aquesta denominació, més enllà de mil·lenàries divinitats gregues i de preguntar-nos si es té do o no, no es pot prescindir de la nova saba” | ​És força paradoxal que la DO Penedès s’hagi ‘apropiat’ d’una imatge extreta del jaciment de Font de la Canya quan el Consell Regulador d’aquesta DO mai ha col·laborat amb la recerca del jaciment
01/01/1970
La Denominació d’Origen Montsant es trasllada fins al Japó per presentar els seus vins a Tokyo i Osaka
01/01/1970
El celler, després d'uns anys amb un futur incert, torna a veure la llum de la mà dels nord-americans Kevin MGlynn i Lane Auten, socis d'una important firma d'inversió