Novetats

Torres presenta ‘Sons de Prades’, el nou vi de Milmanda a la Conca de Barberà

Inspirat en les muntanyes de Prades, ha obtingut medalla d’or al certamen Chardonnay du Monde 2016

​Nou celler de Torres a Lleida

| 30/09/2016 a les 16:52h
Arxivat a: Vi destacat, Conca de Barberà, Milmanda, Torres, Sons de Prades
Sons de Prades de Torres, el nou vi 100% chardonnay elaborat a les vinyes de Milmanda, una de las finques més preuades del seu patrimoni, a la Conca de Barberà, i bressol del reconegut vi del mateix nom. És el segon vi de Milmanda, que s’estrena amb l’anyada 2014 i surt al mercat avalat pel certamen internacional Chardonnay du Monde 2016, que li ha atorgat la Medalla d’Or.

Per la privilegiada ubicació de la finca de Milmanda als peus de les muntanyes de Prades, que moderen la influència del mar resultant en un clima mediterrani amb certa tendència continental, la varietat chardonnay es desenvolupa aquí de manera extraordinària i dóna origen a vins blancs aromàtics de gran qualitat. També influeix el tipus de sòl, que són profunds i de textures fines, amb contingut important en carbonat càlcic.

La cuidada selecció dels raïms, una fermentació parcial en barrica i posterior fermentació malolàctica i una criança en bótes noves de roure francès durant 6 mesos i uns altres 6 mesos en ampolla, completen el procés d’elabora­ció de Sons de Prades, elegant i sensual. És un vi de producció limitada, destinada principalment a la restauració i botiga especialitzada.
L’anyada 2014 va estar marcada per temperatures més fredes del que és habitual, allargant el període de maduració i produint vins frescos i aromàtics; els mesos de juliol i agost van ser freds mentre que el setembre van augmentar lleugerament les temperatures.

Inspirat en les muntanyes de Prades

El nom Sons de Prades fa referència a la serra que es veu des del Castell de Milmanda i evoca el màgic encant d’aquesta terra llegendària, silenciosa, perfumada amb les aromes de romaní, farigola o ginebró, tan pròpies del Mediterrani. Un territori de gran valor paisatgístic, històric i cultural, declarat Espai d’Interès Natural per la Generalitat de Catalunya que allotja el Paratge Natural d’interès nacional de la vall del Monestir de Santa Maria de Poblet. La petita població de Prades, coneguda com la “vila vermella” pel color de les seves roques i sòls d’arenisca vermella, dóna nom a aquest conjunt de muntanyes prelitorals, que fan de partició comarcal entre el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat.
 

D'esquerra a dreta; Xavier Sort, director de viticultura; Lídia Bargas, alcaldessa de Prades; Mariona Rendé, presidenta de la DO Conca de Barberà; Elisabet Sáez, secretària tècnica del CRDO Conca de Barberà; Miguel Torres Maczassek, director general de Cellers Torres.


A l’etiqueta del nou vi de Torres s’ha plasmat, amb un dibuix de traços delicats, la imatge bucòlica de les vinyes de Milmanda que rodegen el castell, amb el Monestir de Poblet i les muntanyes de Prades a l’horitzó. També inclou la rèplica de l’escut que corona la porta principal del castell,  que pertanyia a Ponç de Copons, abat de Poblet i impulsor, el segle XIV, de la construcció de la torre de defensa de Milmanda, llavors propietat del monestir. 

Una terra consagrada al vi

El Castell de Milmanda s’assenta en una terra privilegiada, amb una història vitivinícola que es remunta a l’època dels romans. Va pertànyer a l’Ordre del Císter, originària de la Côte d’Or, a la Borgonya, bressol de la chardonnay, i, des de 1174, es va incorporar a les possessions del Monestir de Poblet, els monjos del qual van reprendre el cultiu de la vinya. La família Torres va adquirir la fortificació i els terrenys del voltant el 1979, emprenent una minuciosa restauració de tot el conjunt. La finca compta actualment amb 75 hectàrees  de vinya dins de la denominació d’origen Conca de Barberà. Les condicions naturals, amb una orografia modulada per les muntanyes de Prades, i la llarga tradició vitivinícola, fan d’aquesta zona un lloc idoni per al cultiu de la vinya.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins
Mar Capdevila i Lluís Raventós, d'Enlaire Vins | Ruth Troyano
Ruth Troyano
Lluís Raventós, d'Enlaire Vins: “Vam començar a fer vi per beure amb els col·legues perquè teníem vinya i el 2016 vam decidir amb la Mar muntar el celler”
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Integrants dels 10 cellers de Corpinnat
Tot i la baixada de vendes per la pandèmia, els cellers són optimistes | Es presenta el primer Festival Gastronòmic Corpinnat
Imatge il·lustrativa
El proper 22 d’abril arrenca la 9a temporada de Terrats en Cultura i els vins de la DO Catalunya hi estaran presents per tal de maridar les diferents accions culturals.