enoturisme

Del celler a l’experiència enoturística

Per Dr. Damià Serrano Miracle, professor a CETT eLearning

Podeu obtenir un 10% de descompte amb el codi promocional SOMCUP2016 a la formació que ofereix CETT eLearning

​Les cartes de vi

| 30/09/2016 a les 09:27h
Arxivat a: Enoturisme, experiència enoturística, enoturisme, CETT
Sentir parlar d’Enoturisme ja no és una cosa poc habitual i qui més qui menys ja s’ha apropat en alguna ocasió a un celler, a una regió vitivinícola de les que tenim a prop o bé ha fet tertúlia amb amics sobre preparar una excursió on els vins tinguin especial protagonisme. Amb poc temps hem adoptat l’enoturisme com una de les possibilitats dins de l’ampli ventall de propostes que ens esperen en els caps de setmana, en pont i en algun aqüeducte al llarg de l’any.

I aquest pas és, en bona part, gràcies a l’aposta que ha fet el sector vitivinícola català. No ha estat fàcil, perquè una cosa és fer i vendre vi i l’altre crear una experiència de visita, un producte competitiu per atreure des d’amants del vi fins aquells que dubten entre anar a un mercat medieval o la visita a un celler. Un canvi de xip en la consciència de l’empresari que veu en el turisme una línia de negoci de futur.

No seria just si no destaquem, també, l’esforç de l’administració pública catalana que ha dedicat esforços econòmics a impulsar l’enoturisme com activitat estratègica del país al món. Durant el 2016, l’Agència Catalana de Turisme haurà invertit més diners en l’enoturisme que en qualsevol altre tipologia de turisme que es promociona al món.
 

Enoturisme al celler La Vinyeta


La demanda es va despertant i madurant, com les vinyes dels nostres territoris quan arriba la primavera. Segueix faltant cultura de vi, reconeixement de lo nostre i gaudir de les coses que tenim més a prop. I estem encara molt lluny perquè és una feina lenta i continuada, que ha de començar a les escoles i que continua en els nostres bars, en els nostres restaurants i a la taula parada de casa nostra. Estem lluny encara de tenir un volum elevat de turistes que podem classificar d’alta motivació enoturística, d’aquells que qualsevol empresari i gestor d’una destinació enoturística somia. En bona part això dependrà del reconeixement dels nostres vins i caves al món i de connectar bé les diferents propostes turístiques de Catalunya que trobin sinèrgies entre turistes sensibles a la cultura i al territori, tant fa si venen motivats inicialment pel modernisme de Gaudí o per les festes mil·lenàries de molts dels nostres pobles.

Una part del com seguir el camí està en la formació de qui ha d’atendre. Professional qualificat, amb bons idiomes, que domini el llenguatge vitivinícola i que entengui d’activitat turística: els operadors, els allotjaments, la creació de productes, la dinàmica de grup en la vista al celler, el somriure professional, l’actitud de servei i d’atenció al que ens vista, entre moltes altres competències. 

Les persones són claus en aquest projecte del que molts participem. Sovint és el motiu de repetir el viatge i sempre és la que més petjada ens deixa en el nostre record quan fem de turistes. La formació que ofereix CETT eLearning a través del curs d’Enoturisme pretén d’una forma  didàctica i flexible capacitar als estudiants perquè arribin a ser professionals i garantir que el futur d’aquest sector queda en bones mans.

Recorda que com a subscriptor de Cupatges obtindràs un 10% de descompte sobre el total del curs. Sols has d’introduir el següent codi promocional en el moment de fer la reserva: SOMCUP2016

Dr. Damià Serrano Miracle/@damiaserrano 
Professor a CETT eLearning

Pe a més informació: [email protected]

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Ramon Francas
01/01/1970
La fotògrafa Maria Rosa Ferré mostra les tonalitats de la vinya penedesenca durant la tardor | L'exposició ‘La Vinya es Vesteix de Tardor’ mostra 17 fotografies sobre tela, de 110 per 80 centímetres
01/01/1970
El treball cinematogràfic es basa en el vinòmic homònim de David Morancho, tot ajustant la història al llenguatge audiovisual