Cellers

Tomàs Cusiné, nou propietari de Castell del Remei

Modernitzar els vins aportant-los frescor, acidesa i varietats autòctones, els principals objectius de la nova etapa

Tomàs Cusiné acull aquest projecte amb l’objectiu de convertir Castell del Remei en un celler pioner i un destí enoturístic únic.

Castell del Remei aposta pels vins blancs

| 29/09/2016 a les 08:30h
Arxivat a: Cellers, Castell del Remei, Tomàs Cusiné

Els objectius són clars; renovar la seva imatge, redoblar l’aposta per la qualitat de tots els vins de la gama -respectant la seva personalitat i estil-, reestructurar la vinya i reacondicionar les instal·lacions de la finca per potenciar els seus nombrosos atractius enoturístics.

Tomàs Cusiné liderarà els quatre cellers -Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cara Nord i Cérvoles- amb la intenció d'aportar als vins modernitat, frescor, alçada i acidesa i reduir en general l'aportació de fusta. S'aposta clarament també per les varietats autòctones -els vins blancs estan fets majoritàriament amb macabeus- i per la viticultura ecològica per aconseguir vins amables, amb molta fruita i amb uns tanins dolços.


 

Castell del Remei

Castell del Remei
Amb més de dos segles d’història, Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles (Lleida) amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat.
Sota la direcció de Tomàs Cusiné i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora tres vins negres -Gotim Bru, Oda i 1780- i dos blancs -Gotim Blanc i Oda Blanc-. Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, és molt més que un celler. El complex d’edificis que envolten la finca gaudeix d’un encant que rebel·la la llarga història de la propietat, que es desenvolupa i creix també com a destinació enoturística única a la denominació.

Tomàs Cusiné
Enòleg i empresari viticultor. Es va iniciar en el món del vi després que la seva família adquirís Castell del Remei, el 1982. L’any 2003 s’allunyà de l’empresa familiar per engegar els seus propis projectes: els cellers Tomàs Cusiné i Cara Nord, en els quals va poder posar en pràctica les seves pròpies idees sobre viticultura i enologia i impulsar els principis ecològics, el màxim rigor qualitatiu i la innovació tècnica a través de la recerca. Anys desprès va tornar a Castell del Remei i en va assumir la màxima responsabilitat en la direcció per continuar consolidant el rumb d’aquest celler reestructurant-ne les vinyes, renovant la imatge dels vins i potenciant l’atractiu enoturístic de la finca.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
Imatge il·lustrativa
Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.
Imatge il·lustrativa
"La Fredat 2016 té un perfil una mica menys assolellat, més fresc i àcid, que permet portar la confitura de les seves fruites amb lleugeresa", explica la Estefanía Garcés, sommelier.