novetats

Cava Berdié presenta Berdié Amar, un cava reserva que homenatja la mare dels germans Jovani

El cava és un homenatge a la seva mare i als estius feliços al Mediterrani

​El president Puigdemont inaugurarà la 20a edició del Cavatast

| 21/09/2016 a les 23:54h
Arxivat a: Cellers, Cava Berdié, Berdié Amor, Berdié Amar, Cava
Imatge il·lustrativa
Cava Berdié, el celler dirigit pels germans Jovani (Montsa, Robert i Sergi) presenta aquest setembre el seu darrer projecte vitivinícola: el nou cava Berdié Amar, un cava reserva, cupatge de les tres varietats tradicionals del Penedès amb un pas de xarel·lo per bóta de roure. El nou vi homenatja la seva mare per l'estima a la vida i al mar que els ha contagiat.

Coincidint amb la 36a Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebra aquesta setmana a Barcelona, Cava Berdié treu al mercat un vi especial, impregnat de l’esperit familiar. Berdié Amar és un cava amb tocs A MAR que trasllada els tres germans als dies feliços vora el Mediterrani, quan eren petits.

Si el cava Rosat Berdié Amor està dedicat al seu pare, punt de partida del somni enològic dels tres germans, Cava Berdié Amar està pensat per homenatjar la mare.

Berdié Amar és un cava Reserva de 18 a 24 mesos de criança. És un vi plenament mediterrani creat pels 3 germans Jovani amb l'ajuda tècnica de l'enòleg Pedro Campos. Com tots els caves de Berdié, està elaborat amb les 3 varietats tradicionals del Penedès (macabeu, xarel·lo i parellada). El toc diferencial l'aporta una part de raïm de xarel·lo que ha fermentat i envellit en bóta de roure, la qual cosa li dóna al producte final un toc molt especial i exclusiu, un toc A MAR.

Cava Berdié Amar neix per recordar els estius familiars dels germans Jovani a les Casetes de Garraf quan la mare i l’àvia de la Montsa, el Robert i el Sergi cuinaven mentre ells tres jugaven a la platja i escoltaven com passava el tren ben a la vora. D’aquells anys, recorden l’avi, molt moreno, sempre amb els seus estris de pesca amunt i avall. I també com amb un únic crit, tots tres anaven cap a taula a dinar, entre xiscles i rialles i les aventures que explicaven després els grans. L'estiu de la seva infantesa era màgic, un símbol d'autèntica felicitat. Aquesta que ara volen regalar a la mare amb el nou cava, per haver-los ensenyat A MAR la vida i el mar. "Perquè un Cava, com el Mar, no és únicament per a l’estiu, sinó per a tot l’any, per a tota una vida" 

10 anys d’història a Cava Berdié 

Fa gairebé 10 anys que els 3 germans van iniciar el seu camí vitivinícola, un seu somni compartit, moguts per la seva passió pel món del vi que van viure a la llar familiar i que els va transmetre el seu pare Robert Jovani quan als anys 80 es va submergir en el sector del vi i del cava. Des d'aleshores, empesos per aquestes emocions tan personals i intenses i amb molt esforç i entusiasme, elaboren caves Reserva i Gran Reserva al celler de Castellví de la Marca, un espai envoltat de vinyes, molt a prop de Vilafranca del Penedès.

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Imatge il·lustrativa
Pixabay
The Champagne & Sparkling Wine World Championships ha reconegut amb un or al cava Núria Claverol Homenatge 2015 de Sumarroca
Imatge il·lustrativa
Cavatast
Del 7 al 9 d'octubre, un ampli ventall de caves de tota la D.O. Cava i empreses de restauració exposaran al Parc Lluís Companys
Imatge il·lustrativa
Quatre professionals del vi l’han tastat a cegues per intentar endevinar amb quina varietat i com s’ha elaborat