INCAVI

Sommeliers i periodistes holandesos visiten Catalunya per a conèixer les denominacions d'origen

Els Departaments d'Agricultura i d'Empresa i Coneixement organitzen aquesta missió inversa, que té lloc del 18 al 21 de setembre

El Departament d'Agricultura reforça i difon els vins i les DO catalanes als Hotels de Barcelona

| 19/09/2016 a les 10:37h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, INCAVI
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), el Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’Acció (Oficina de Brussel·les), i amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, han organitzat una missió inversa que portarà a Catalunya, del 18 al 21 de setembre, una dotzena de sommeliers i periodistes d’Holanda per a conèixer millor la producció vitivinícola catalana, les seves Denominacions d’Origen, i cellers.
 
El Govern català, que manté la seva ferma aposta per donar suport a les exportacions catalanes del sector agroalimentari, organitza aquesta actuació amb l’objectiu de contribuir a la promoció exterior del sector vitivinícola català, a obrir nous mercats, i, en definitiva, a incrementar encara més la seva projecció i internacionalització.
 
Així, a través de nombroses visites, presentacions, tasts, maridatges, etcètera, en zones productores i Denominacions d’Origen vitivinícoles d’arreu de Catalunya, aquesta missió inversa pretén donar a conèixer la qualitat i la diversitat dels vins i caves catalans, estrènyer llaços de relació entre ambdues parts per tal d’incrementar a mig i llarg termini les exportacions de vins catalanes, i també traslladar als cellers catalans tota aquella informació que han de tenir en compte per a ser presents en el mercat holandès, que es troba en clara expansió.
 
El comerç bilateral de productes catalans cap als Països Baixos manté una clara tendència creixent, i el sector de l’alimentació i begudes en representa un 12,1% del total d’exportacions en aquell mercat.
 
Pel que fa al sector vitivinícola, val a dir que els Països Baixos són una de les principals destinacions dels nostres vins. Segons Wine Industry Insight i l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi, Alemanya (1.500 milions litres/any), Anglaterra (1.300 milions) i Estats Units (1.100 milions) ocupen els tres primers llocs quant a volum, i els Països Baixos importen 400 milions de litres de vi per any, situant-se vuitens en l’esmentat rànquing. 
 
A més, una important característica del mercat holandès de vi és la diversitat quant a les marques, els productors i, especialment, els països d’origen dels vins. En aquest sentit, estudis realitzats per Nielsen indiquen que la major part dels vins europeus importats a Holanda procedeixen de França (31%), seguida de l’Estat espanyol, amb un 9%. Els països del “nou món” també tenen una quota important, concentrant Sud-Àfrica la major quota dins d’aquests països, amb un 20%, seguida de Xile (12%). (Font: Nielsen Nederland, 2014) També cal tenir present que els Països Baixos estan en el top 5 dels països europeus que importen més cava.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré
La decantació amb l'espelma que executa Audrey Doré | Jordi Bes
Jordi Bes
Les subzones del te de Sri Lanka i un rom envellit en botes de Xerès posen a prova els aspirants a Millor Sommelier de Catalunya 2019
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Aquest DOQ Priorat de 1.160 euros representa “mostres molt escasses de talent natural i històric” | És fruit de “venerables” vinyes plantades el 1910 i el 1939 en un “paisatge commovedor”, que és “un lloc privilegiat del vell món vitícola” | Des del celler de Gratallops s’afirma que L’Ermita “destaca com la vinya més essencial, més pura i representativa de les virtuts d'un Priorat etern”
Imatge il·lustrativa
L'organització tanca inscripcions 24 hores abans de la cursa i deixa sense dorsal a gairebé cent corredors | Els diners recaptats amb les inscripcions van destinats a beques de formació per a nens i joves en risc d’exclusió