Curiositats

Saps quins són els 100 cellers més premiats del món? N'hi ha de catalans?

El rànquing inclou les 100 millors societats vitivinícoles del món

Sorteig d'un curs a L'Espai del Vi Català

| 12/09/2016 a les 17:15h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Cellers, Associació Mundial d'Escriptors i Periodistes de Vins i Licors, Caves Vilarnau, Codorniu, Freixenet
Caves Vilarnau (Gonzalez Byass)
Caves Vilarnau (Gonzalez Byass) | Quico Ortega
El rànquing dels deu cellers més premiats del món per la seva qualitat es reparteix entre Austràlia, Estats Units, França, Portugal, Espanya i Argentina, segons dades de 2104 de l’Associació Mundial de Periodistes i Escriptors de Vins i Licors, que inclou les 100 millors societats vitivinícoles del món. 
 
ELS 10 PRIMERS A TOT EL MÓN

1. Jacobs Creek Pernod Ricard Wine makers (Austràlia)
2. Ernest and Julio Gallo Family- Barefoot Wine (Estats Units)
3. Vranken Pommery Monopole Heidsieck (França)
4. Sogrape Vinhos De Portugal SA (Portugal)
5. Taylors/ Wakefield Wines Pty Ltd (Austràlia)
6. Gonzalez Byass S.A (Espanya)
7. Bodega Trapiche S.A Argentina)
8. Casa Santos Lima Companhia das Vinhas SA (Portugal)
9. Gatt Wines (Austràlia)
10.Maryhill Winery (Estats Units)



ELS CELLERS CATALANS MÉS PREMIATS
 

Espanya es col·loca com el tercer país més premiat després d’Estats Units i França, amb un total de 17 cellers.

Dins d’aquest rànquing trobem també trobem dos grups catalans: d’una banda Codorniu SA (Grup Codorniu) situat al número 18 i de l’altra Freixenet SA (Grup Freixenet) que es troba al número 72.

A més, Gonzalez Byass que es troba a la 6a posició del rànquing mundial i que ja fa més de trenta anys va incorporar cellers de zones emblamàtiques d’Espanya (Beronia de la Rioja, Finca Constancia de Toledo,  Finca Moncloa de Càdis,  Viñas del Vero de Barbastro) i que també inclou el celler Caves Vilarnau, de Sant Sadurní d’Anoia.

Consulta el llistat complert del 100 més premiats.
 
 


 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

Els millors cellers
Ricard Tenorio , 15/09/2016 a les 14:55
+1
-0
Sempre que veig millors cellers millors vins, més del mateix, aquest món del vi sempre gira amb els mateixos personatges, que ja dels petits elaboradors que lluiten cada dia amb uns productes fantàstics, en dedico aquest món i sóc sommelier visito constantment bodegues. Parlo amb elaboradors amb cos i ànima i ara veig aquesta llista dels millors cellers. Potser els més grans no els millors. Per favor una mica d'imparcialitat.
De vegades m'avergonyeixo de ser un professional del vi, quina pena
Salut
De debó són els millors?
Manel Carrasco, 03/12/2016 a les 19:19
+0
-0
Llegint l'article veus que els que surten són les bodegues més grans, alguna d'elles, una gran bodega i d'altres simplement una bodega gran.
Trobo a faltar petits viticultors que fan productes molt dignes i que per la petita producció no arriben als grans mercats però tenen una qualitat moltes vegades superiors a d'altres de renom.

Per cert és FREIXENET, amb E i no pas amb a com figura escrit.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
L’audiovisual juga amb totes les gotes que acaben conformant un vi Penedès | La DO Penedès presenta accions per promocionar els seus vins en la campanya de Nadal 2020
Nou celler Rendé Masdéu
Nou celler Rendé Masdéu | Rendé Masdéu
Jordi Bes
Rendé Masdéu torna a començar gràcies sobretot a la solidaritat ciutadana, com testimonia Mariona Rendé: "Les ajudes que hem rebut han sigut de la gent" | Un estudi de la UB conclou que l'Espluga és un indret propici a les pluges intenses, però hi ha molt camí per recórrer a l'hora de prevenir-ne els efectes devastadors
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits).
Menjar per emportar del Sentit Comú (Restaurant Cinc Sentits). | Sentit Comú
Lourdes López
L’inesperat segon tancament de restaurants 15 dies ha portat molts negocis a apuntar-se al ‘delivery’ o take away per sobreviure, també alguns exitosos restaurants d’alta cuina