vi i nutrició

Decàleg dels beneficis del consum moderat de vi

FIVIN, Fundació Vi i Nutrició, ens proposa 10 raons científiques que demostren que el consum moderat de vi és beneficiós per la salut

​Beure vi amb moderació aporta beneficis per la salut

| 07/09/2016 a les 09:16h
Arxivat a: Espai Nutrició, beneficis del vi, FIVIN
Imatge il·lustrativa
La Fundació per la Investigació del Vi i la Nutrició, Fivin, ens proposa 10 raons per les quals beure vi és beneficiós per la salut. 

1- Protector de malalties cardiovasculars

El consum moderat de vi té una incidència en la reducció de les malalties cardiovasculars i arteriosclerosis. Un dels mecanismes implicats en aquest efecte protector consisteix en l'augment de les lipoproteïnes d'alta densitat, inhibint l'oxidació de les lipoproteïnes de baixa densitat i l'agregació plaquetaria i el seu efecte antioxidant.
    
2- Aparell digestiu

El vi actua de bactericida i excitosecretor de la saliva per l'alcohol, actuant de coagulador de les proteïnes i lubrificant del bol alimentari, facilitant la masticació, destruint els components saburrals, ajudant a una millor digestió i beneficiós per a problemes de halitosis, faringitis crònica, estómac caigut, úlceres, diarrees i restrenyiment.

3- Antioxidant

El vi pels seus components antioxidants com és el resveratrol, indueixen l'activació de les MAP cinases, implicades en l'expressió dels gens reguladors de la transmissió del senyal cel·lular en les neurones, prevenint i beneficiant en l'envelliment cerebral i les possibilitats de sofrir Alzheimer. El consum moderat de vi ajuda a protegir l’organisme de malalties provocades pel dany oxidatiu.

4- Anticancerígen

El resveratrol que conté el vi té un potent efecte anticancerígen i frena la progressió tumoral. Un consum moderat i constant de vi redueix l'aparició de tumors en un 94% induint així una protecció davant el càncer. Inhibeix les fases de proliferació de les cèl·lules cancerígenes. L'acció inhibidora del resveratrol es produeix sobre l'estat d'iniciació, el de promoció i el de la progressió de les cèl·lules tumorals.

5- Malalties neurodegeneratives

Un altre benefici que aporta el vi sobre la salut, és que contribueix a mantenir viva la memòria. Un consum moderat de vi millora la funció cognitiva i preveu malalties neurodegeneratives com l'alzheimer. A més, el vi negre ajuda a suprimir les alteracions en l'hipocamp (àrea de l'escorça cerebral), per la qual cosa millora els problemes de memòria, d'aprenentatge i les alteracions en l'estat d'ànim, i en conseqüència, reduir l’angoixa, l’ansietat i la possibilitat de patir depressions.

6- Bactericida

Els tanins i antocians que conté el vi actuen de bactericides, i són capaços d'inhibir diferents bacteris causants d'infeccions. Els virus són agents infecciosos i estan formats per àcids i envoltats d'una coberta proteica. El vi per la seva afinitat amb les proteïnes i el seu contacte amb el virus fa que perdin virulència i no es fixin en les cèl·lules sanes.

7- Antiinflamatori i tonificant natural

El vi és un antiinflamatori natural. El resveratrol que conté redueix l’edema en les seves diferents fases. El vi pel seu contingut de vitamina B i minerals actua com tonificant.

8- Antihistamínic natural

El vi conté procianidina, una substància del grup dels tanins que evita la formació de la histamina, la substància responsable de les reaccions al·lèrgiques. Un consum moderat de vi és beneficiós per a les persones al·lèrgiques.

9- Vi i diabètics

Un vi correctament vinificat no conté productes glucídics assimilables per l'home i per tant, no produeix cap alteració sobre l'equilibri metabòlic d'un pacient diabètic, tant sigui tractat amb medicació oral com amb insulina.

10- Vi i Cultura Mediterrània

El vi és un aliment que forma part de la cultura tradicional dels països mediterranis. Perquè és important transmetre la cultura del vi en l'entorn familiar i social, de manera que s'aprengui a consumir-lo de manera moderada i responsable. El vi està fet per a acompanyar els menjars, i un bon menjar, perquè l'acompanyi un vi.

Sempre que parlem dels beneficis del vi per la salut parlem del consum moderat. El vi només es gaudeix amb moderació.

 
 

 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
L’empresa barcelonesa es converteix així en la responsable de la distribució a l’engròs dels vins de Bell Cros a la província de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Una formació creada i dirigida pels fundadors i directors de La Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo
Imatge il·lustrativa
Joan Nebot
Trenta mesos de criança i agricultura ecològica per a un gran escumós a preu molt raonable