cellers

​El Castell del Remei organitza la primera trobada de viquipedistes entorn al vi

Amb el nom de Wiki Loves Wine, el castell del Remei acollirà el dissabte 17 de setembre la primera viquimarató que se celebra sobre aquesta temàtica i la primera que té com a escenari un celler

Wiki Loves Wine és una trobada viquipedista que té per objectiu ampliar i millorar els continguts sobre viticultura i vinicultura disponibles a la Viquipèdia

Castell del Remei aposta pels vins blancs

| 06/09/2016 a les 13:57h
Arxivat a: Per aprendre'n, viquipedia del vi, Castell del Remei, viquipedistes, Castell del Remei
Imatge il·lustrativa
A l’entorn de la taula del Saló Victòria, menjador d’hivern de l’edifici del Castell de Remei, s’aplegaran els viquipedistes participants en aquesta marató d’edicions -tant de textos com d’imatges- servint-se de la bibliografia facilitada pel celler i les biblioteques de Mollerussa i de Balaguer.

La jornada, coordinada tècnicament per Esther Solé Martí, membre d’Amical Wikimedia, ha volgut celebrar-se a l’època de verema per interès dels inscrits en millorar els continguts disponibles a la Viquipèdia relacionats amb el vi en articles de l’enciclopèdia virtual, comrutes enoturístiques, denominacions d’origen, verema o conceptes enològics.

El programa de la jornada inclourà una visita al celler i a la finca per captar imatges i ser carregades a Wikimedia Commons (un repositori de continguts multimèdia amb llicència lliure) i reutilitzar-les per il·lustrar articles de la Viquipèdia, així com un tast de vins per tal de dotar de més informació els redactors.

A més, es planteja treballar la incorporació de definicions i vocabulari del sector al Viccionari (un projecte germà de la Viquipèdia que pren la forma d’un diccionari multilingüe i lliure) i frases fetes a Viquidites (un altre projecte germà consistent en un aplec de citacions, dites populars o refranys amb llicència lliure).

Així mateix, els responsables del celler assessoraran els participants en la definició d’una plantilla estàndard sobre les denominacions d’origen i els seus paràmetres per tal de millorar i optimitzar la informació publicada sobre vinicultura i viticultura en aquesta enciclopèdia de contingut únic.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech
Finca de garnatxa peluda d'on sorgeix el vi Teixar de Vinyes Domènech | Vinyes Domènech
Jordi Bes
Arrenca un estudi de l'Incavi i cinc cellers catalans per investigar la relació entre les característiques que percebem en el vi i la biodiversitat de l'entorn | En una copa podem trobar olor de fonoll, romaní o altres plantes i ara s'aspira a donar-hi una explicació científica
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 1 comentari
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
La “moto-bar” servirà com a punt de trobada i tast pels visitants del celler.