VEREMA

Primera collita certificada 100% ecològica a Caves Torelló

La verema 2016 a Torelló és la primera 100% certificada per la CCPAE

Torelló presenta el vi Rosa d’Abril inspirat en els rosers de la finca de Can Martí

| 25/08/2016 a les 20:28h
Arxivat a: Cellers, Caves Torelló, Verema, CCPAE
Imatge il·lustrativa
Després de 3 anys d'iniciar el procés de conversió de les vinyes -al 2013- de vinyes i oliveres de la Finca de Can Martí a la viticultura ecològica, enguany la verema de Torelló ja és 100% ecològica amb certificació CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica).

Les normes de la producció ecològica prohibeixen l’ús de productes i fertilitzants d’origen químic de síntesi i preveuen la seva substitució per altres d’origen natural. A la finca Can Martí s’utilitza coure, sofre, tècniques de confusió sexual i adobs procedents de la ramaderia ecològica. A més la viticultura ecològica busca l’increment de la biodiversitat dins i al voltant de la vinya. Dins, mitjançant la tècnica de cobertes vegetals entre les files de ceps que millora el sòl, aporta nutrients i augmenta els enemics naturals que controlen les plagues. Les zones d’arbusts perifèrics de les parcel·les també permeten la proliferació d’insectes, aràcnids, ocells i rèptils, enemics naturals de les plagues.

La finca Can Martí (Gelida, Alt Penedès) pertany a la família Torelló des de 1395 i té una extensió de 135 hectàrees , 80 d’elles plantades amb 11 varietats diferents de raïm i 439 oliveres centenàries.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Tots els vins contenen sulfits perquè els sulfits són un component natural que contenen les plantes, les persones i els animals. Al vi, tradicionalment s'han afegit (més) sulfits per conservar-los i que no es contaminin. Us proposem cinc vins sense sulfits afegits.
Pannes de suro
Pannes de suro | Institut Català del Suro
Recuperem un article de Sergi Cortés del 2017 per explicar que els boscos d'alzina prevenen els incentis i emmagatzemen CO2 (per frenar el canvi climàtic). Catalunya fabrica la majoria de taps de suro de l'Estat