DO Penedès

Previsió de verema a la DO Penedès

La verema a la D.O. Penedès va començar el dia 8 d’agost de 2016, una mica avançada respecte als anys anteriors

S'espera que la qualitat serà molt bona

La DO Penedès serà present a Catalunya Ràdio aquest estiu

| 16/08/2016 a les 11:40h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, verema, DO Penedès

La sequera arrossegada des de l’any passat -cal tenir en compte que de juliol a juliol la normalitat estaria en una pluviometria al voltant dels 500 lit/m2 i aquest any fins el 31 de juliol han plogut 345 lit/m2- marcarà de forma important el pes dels raïms i per tant els resultats de la verema 2016.
 
Aquest any 2016 hi ha hagut una sortida de raïms entre un 20% i un 30% superior a l’any passat, i els controls de maduració efectuats indiquen que el pes actual de 100 grans de raïm és sensiblement inferior a l’any passat, amb zones a les quals és un 40% inferior.
 
Per l'elaboració dels vins de la D.O. Penedès són necessaris 10.600.000 Kg de raïms blancs i 9.300.000 Kg de raïms negres. L’evolució de les temperatures i  de la climatologia en general marcaran l’evolució de la verema en les varietats més tardanes.
 
En quan a la qualitat, s’espera que serà molt bona, també en part per la bona sanitat dels ceps i raïms. Actualment a la D.O. Penedès s’està collint la varietat chardonnay i properament s’iniciarà la pinot noir.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

De veritat?
Anònim, 24/08/2016 a les 11:56
+0
-0
La verema d'aquest any serà una merda (com sempre). Preus baixos i sequera brutal. La ruïna absoluta dels pagesos.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.