curiositats

Quins són els 5 vins més venuts del món?

10 tips sobre el vi de Barcelona

| 25/07/2016 a les 12:05h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Vins més venuts, Vins
Imatge il·lustrativa
1. Gallo
 
Origen: Califòrnia
Propietari: E&J Gallo Winery
Lloc web: gallo.com
Volum de vendes actuals: 75 milions de caixes de 9 litres
Curiositat: E & J Gallo Winery és el celler més gran de propietat familiar dels Estats Units. L’empresa fabrica, comercialitza i distribueix més de seixanta etiquetes diferents de vins.

2. Concha y Toro
 
Origen: Santiago de Chile
Propietari: Concha y Toro
Lloc web: conchaytoro.com
Volum de vendes actuals: 29,7 milions de caixes de 9 litres
Curiositat: Des de la temporada 2010-2011 Concha y Toro, a través de la seva marca Casillero del Diablo, és un dels patrocinadors del Manchester United FC.

3. Yellow Tail
 
Origen: Austràlia
Propietari: Casella Wines
Lloc web: yellowtailwine.com
Volum de vendes actuals: 10,7 milions de caixes de 9 litres
Curiositat: La història d’aquest vi comença el 1957, quan Filippo i Maria Casella procedents de Sicília van arribar a Austràlia i es van instal·lar a 500 quilòmetres de Sidney, on van començar a vendre el seu raïm a productors locals. Ara Yellow Tail es distribueix a tot el món i és la segona marca més venuda als Estats Units.

4. Robert Mondavi
 
Origen: Califòrnia
Propietari: Constellation Brands
Lloc web: robertmondaviwinery.com
Volum de vendes actuals: 9,8 milions de caixes de 9 litres
Curiositats: A Robert Mondavi (Mister Mondavi, pels seus treballadors i coneguts), el fundador de Mondavi Winery, que va morir el 2008, era considerat per alguns  com "el pare del vi contemporani" a Califòrnia. D’altres l’anomanaven el padrino, el patriarca o l’embaixador dels vins californians.

5. Hardys

Origen: Austràlia
Propietari: Accolade Wines
Lloc web:hardyswines.com
Volum de vendes actuals: 9’2 milons de caixes de 9 litres
Curiositat: William David Hardy, de la cinquena generació dels Hardy, en un principi no volia dedicar-se al món del vi, sinó que volia emprendre una aventura amb un negoci dedicat a les vaques. Després de la insistència dels seus amics universitaris i no pas dels seus pares,  va reconsiderar dedicar-se al món del vi i seguir amb la tradició familiar.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
«Somiadors, és l'aposta dels enòlegs de Torres a l'Empordà i correspon al quart vi de la col·lecció 7 Magnífics. L'essència de la carinyena vella amb una justa aportació de la garnatxa per fer-lo més plaent en boca»
Imatge il·lustrativa
La iniciativa, coordinada per l’IRTA, ha comptat amb la participació de la Comunitat de Regants i s’ha centrat en una finca pilot de 100 hectàrees | Les noves tecnologies com el reg programat i la teledetecció permeten l'estalvi d'aigua
Imatge il·lustrativa
Frédéric Galtier
Cada any, el Concurs Mundial de Brussel·les (CMB) analitza els esdeveniments del sector i els creua amb les seves dades per observar i preveure quina evolució i quines són les tendències del 2019 al sector vitivinícola
Imatge il·lustrativa
Preguntem a sis dels nostres sommeliers més premiats quin vi negre del Penedès recomanarien