VINS

Vins de la setmana

Us proposem 2 vins blancs i 2 vins negres. Tots de diferents estils i passant per 3 denominacions d'origen; la DO Penedès, la DO Montsant i la DO Pla de Bages

Aprendre a tastar. Curs de tast, Volum VII. El gust, aquest desconegut

| 14/07/2016 a les 08:37h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins de la setmana, Vins tastats
Imatge il·lustrativa
Avgvstvs Chardonnay 2015
Celler: Avgvstvs
DO Penedès
Varietats de raïm: Chardonnay 100%
Criança mínima en ampolla: 4 mesos en roure francès de 300 l.
Temperatura de servei: 8-10ºC.

Color groc palla, amb rivets daurats. Destaca per la seva complexitat aromàtica i la seva cremositat del treball de lies. Molta fruita tropical -pinya i plàtan- i tocs lleugerament làctics. La bóta li aporta notes de torrats lleugers. En boca és molt cremós, amb volum, i es repeteixen les notes làctiques i de fruites tropicals.
Preu aproximat: 18€

De Calpino 2014, Mas de l'Abundancia
Celler: Mas de l'Abundància
DO Montsant
Varietats: Garnatxa Blanca de vinyes velles
Nombre d'ampolles: 760

Un vi blanc mineral, amb notes cítriques de llimona. Fruita d'os tipus albercoc i fruita blanca com la poma verda. Força complexitat aromàtica. Notes de llevats i de cereals. En boca sorpren per la seva untuositat. És dens i cremós tot i no haver estat criat en fusta. Bona persistència en boca, on tornen la fruita blanca amb notes de mantega.
Preu aproximat: 20€

Huguet de Can Feixes Negre Selecció
Celler: Huguet de Can Feixes
DO Penedès
Varietats: 74% Ull de Llebre i 26% Merlot
Vi ecològic amb certificat CCPAE
Vi negre sec jove amb raïms provinents de la Finca Can Feixes.
Criança: 6 mesos en bótes de roure de 225 litres.
Temperatura de servei: 16ºC - 17ºC.

Un vi amb molta intensitat de fruita fresca. Notes de fruita vermella amb alguns matisos d'espècies dolces. Notes balsàmiques, de regalèssia i tocs molt subtils de vainilla de la criança. En boca és potent per tenir només 6 mesos de bóta, però fresc alhora, amb fruita de bosc mediterrani. Lleugeres notes mentolades en boca. El recomanem amb carns a la brasa i formatges.
Preu aproximat: 6-8€

Arnau oller, Selecció de la Família 2013
Celler: Oller del Mas
DO Pla de Bages
Varietats: 90% Merlot i 10% Picapoll Negre.
Criança: 12 mesos en bótes de roure francès de 500 litres.

Fruita negra en nas. Móres, nabius i cassís. Molt bona combinació dels torrats de la fusta, els balsàmics i la fruita. Aromes suaus de torrefactes, espècies i vainilles de la criança en bóta. Un vi contundent en boca, amb els tanins ben arrodonits, envoltant i avellutat. Tornen les vainilles i els balsàmics, i s'hi afegeixen els cacaus i els pebres. Un vi contundent però elegant.
Preu aproximat: 33€

 

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Fruita
Anònim, 14/07/2016 a les 12:44
+0
-0
َQuè és "fruita d'os"?
EXCEPTE EL DE GARNATXA, SON VINS A LA FRANCESA
Manuel Duran, 15/07/2016 a les 15:58
+0
-0
BONS PER MARIDAR AMB LA TRUITA A LA FRANCESA

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
​La DO Empordà organitza un cicle de tastos de vins a monestirs empordanesos per descobrir el seu passat vinícola | Tots els caps de setmana del mes de novembre es programa la visita a un antic monestir empordanès que inclou un tast dels vins produïts en el seu antic domini
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
Guanyadors de l'edició de la cursa de l'any passat
La cursa es farà el pròxim diumenge 27 d’octubre i tota la recaptació anirà per la Marató de TV3
Imatge il·lustrativa
40 membres de l'Associació Catalana de Sommeliers han pogut conèixer el projecte de recuperació d'aquesta varietat local, la Mandó, de la mà de Miquel Palau, enòleg d'Abadal