VINS

Vins de la setmana

Us proposem 2 vins blancs i 2 vins negres. Tots de diferents estils i passant per 3 denominacions d'origen; la DO Penedès, la DO Montsant i la DO Pla de Bages

Aprendre a tastar. Curs de tast, Volum VII. El gust, aquest desconegut

| 14/07/2016 a les 08:37h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins de la setmana, Vins tastats
Imatge il·lustrativa
Avgvstvs Chardonnay 2015
Celler: Avgvstvs
DO Penedès
Varietats de raïm: Chardonnay 100%
Criança mínima en ampolla: 4 mesos en roure francès de 300 l.
Temperatura de servei: 8-10ºC.

Color groc palla, amb rivets daurats. Destaca per la seva complexitat aromàtica i la seva cremositat del treball de lies. Molta fruita tropical -pinya i plàtan- i tocs lleugerament làctics. La bóta li aporta notes de torrats lleugers. En boca és molt cremós, amb volum, i es repeteixen les notes làctiques i de fruites tropicals.
Preu aproximat: 18€

De Calpino 2014, Mas de l'Abundancia
Celler: Mas de l'Abundància
DO Montsant
Varietats: Garnatxa Blanca de vinyes velles
Nombre d'ampolles: 760

Un vi blanc mineral, amb notes cítriques de llimona. Fruita d'os tipus albercoc i fruita blanca com la poma verda. Força complexitat aromàtica. Notes de llevats i de cereals. En boca sorpren per la seva untuositat. És dens i cremós tot i no haver estat criat en fusta. Bona persistència en boca, on tornen la fruita blanca amb notes de mantega.
Preu aproximat: 20€

Huguet de Can Feixes Negre Selecció
Celler: Huguet de Can Feixes
DO Penedès
Varietats: 74% Ull de Llebre i 26% Merlot
Vi ecològic amb certificat CCPAE
Vi negre sec jove amb raïms provinents de la Finca Can Feixes.
Criança: 6 mesos en bótes de roure de 225 litres.
Temperatura de servei: 16ºC - 17ºC.

Un vi amb molta intensitat de fruita fresca. Notes de fruita vermella amb alguns matisos d'espècies dolces. Notes balsàmiques, de regalèssia i tocs molt subtils de vainilla de la criança. En boca és potent per tenir només 6 mesos de bóta, però fresc alhora, amb fruita de bosc mediterrani. Lleugeres notes mentolades en boca. El recomanem amb carns a la brasa i formatges.
Preu aproximat: 6-8€

Arnau oller, Selecció de la Família 2013
Celler: Oller del Mas
DO Pla de Bages
Varietats: 90% Merlot i 10% Picapoll Negre.
Criança: 12 mesos en bótes de roure francès de 500 litres.

Fruita negra en nas. Móres, nabius i cassís. Molt bona combinació dels torrats de la fusta, els balsàmics i la fruita. Aromes suaus de torrefactes, espècies i vainilles de la criança en bóta. Un vi contundent en boca, amb els tanins ben arrodonits, envoltant i avellutat. Tornen les vainilles i els balsàmics, i s'hi afegeixen els cacaus i els pebres. Un vi contundent però elegant.
Preu aproximat: 33€

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Fruita
Anònim, 14/07/2016 a les 12:44
+0
-0
َQuè és "fruita d'os"?
EXCEPTE EL DE GARNATXA, SON VINS A LA FRANCESA
Manuel Duran, 15/07/2016 a les 15:58
+0
-0
BONS PER MARIDAR AMB LA TRUITA A LA FRANCESA

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.