gastronomia

5 formatges artesans catalans que has de conèixer

Recomanem 5 formatges imprescindibles del nostre territori

Dos formatges fets amb llet de vaca, dos amb llet de cabra i un d'ovella

Set productes catalans que hauries de conèixer

| 28/06/2016 a les 11:02h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Gastronomia, Formatges artesans, Gastronomia, Formatges
Sabies que a Catalunya s'elaboren més de 400 formatges artesans? Tota la nostra geografia és plena de bones formatgeries on s'elaboren sensacionals formatges de gran qualitat que res tenen a envejar als formatges d'altres indrets. En aquest petit recull, hem volgut recomanar-vos 5 formatges imprescindibles elaborats a casa nostra:
 

Sant Ignasi, de Formatgeria Reixagó (Olost, Lluçanès)
Formatge elaborat amb llet crua de vaca, de dues a tres setmanes de maduració, de pasta tova i pell florida. De textura molt cremosa, es fon al paladar deixant-lo ple d'aromes làctiques i sabor suau. Una delícia.
 

L’Altejó, de Formatgeria Productes Làctics Molí de Ger (Ger, Cerdanya)
Llet crua de vaca, pasta cuita i pell natural, amb maduració de 4 a 6 mesos i una matèria greixosa del 45%. Un formatge amb intenses aromes animals i sabors làctics amb notes de llet torrada. Imprescindible en qualsevol taula de formatges.
 

Cuirol rodó, de Formatgeria Cuirols, La Nou del Berguedà
Pasta tova làctica de llet crua de cabra alpina i de pell florida. 50% de matèria greixosa i de 3 a 4 mesos de maduració. Es tracta d'un formatge potent però delicat a la vegada. Intenses notes làctiques de llet crua de cabra i de nata. Dens al paladar i molt llaminer. Un formatge elegant però contundent.
 
 

El Carrat de la Formatgeria Bauma de Borredà, a l'Alt Berguedà
Llet pasteuritzada de cabra, pasta tova quallada làctica, de pell florida i recoberta amb carbó vegetal i pennicillium candidum. Amb un 57% de greix. Un formatge que combina les aromes de nata amb sabors cítrics i un final lleugerament picant i balsàmic. Un formatge pels més atrevits.
 

El Tou madurat amb fongs de Formatgeria Casa Mateu  (Surp, Pallars Subirà)
Formatge elaborat amb llet crua d'ovella, de pasta tova i pell florida. Amb un 40% de matèria greixosa. Formatge de textura fonedissa i aromes de bolets, amb una intensitat de sabors làctics provinents de la llet d'ovella que es combinen amb notes salines i un final lleugerament picant. No deixa indiferent.
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Productes locals i de proximitat com atractiu turístic
JordiT, 29/06/2016 a les 23:21
+0
-0
Molt bo en Pere del Molí de Ger
Joaquín del Veguer, 19/07/2016 a les 19:27
+0
-0
Vam anar a visitar-lo, provarem diferents formatges i va ser molt interessant!!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
La situació excedentària del sector és una de les raons de la caiguda de preus del raïm | El sector es felicita per la notícia després de reivindicar la limitació durant molt de temps
Imatge il·lustrativa
El vi i el cava, cinquè sector, representen el 5,14% de les exportacions catalanes | Disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018 | Les exportacions catalanes suposen prop del 20% del total de l’Estat
Imatge il·lustrativa
El celler Montsec, de la cooperativa d'Artesa, presenta el seu nou vi al Tossal de Pirapallars