VINS

Vins de la setmana

Per aquest Sant Joan recomanem 2 vins negres de Vinyes Domènech i 2 caves, de Llopart i d'Huguet de Can Feixes

10 errors per descobrir un (in)expert sobre vins

| 22/06/2016 a les 08:40h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Els vins de la setmana, Vins de la setmana, Vins tastats
Imatge il·lustrativa
Gran Reserva Vintage Leopardi brut Nature
Celler: Llopart
DO Cava
Varietats de raïm: Macabeu 40% Xarel·lo 40% Parellada 10% Chardonnay 10%
Criança mínima en ampolla: 48 mesos
Temperatura de servei: 6-8ºC.
Conreu ecològic.

Després de cada verema, a Llopart realitzen un cupatge especial, seleccionant els 4 vins monovarietals més destacats per la seva elegància i pel seu potencial evolutiu. Producció estrictament limitada a 35.000 botelles anuals. Color daurat pàl·lid, molt brillant. 
Aroma complexa, amb elegants notes especiades. Gust equilibrat, sec i suau, delicadament saborós i amb exquisits tons de prolongat envelliment. Un cava que mai decepciona. Una aposta segura.

Huguet de Can Feixes “Gran Reserva 2008” Brut Nature
Celler: Huguet de Can Feixes
DO Cava
Varietats de raïm: 55% Parellada, 23% Macabeu i 22% Pinot Noir.
Criança mínima en ampolla: 6 mesos en dipòsit i 48 mesos en cava soterrada.
Producció limitada a 80.620 ampolles i 990 “Magnum” (1,5 L.). 

Cava de llarga criança. Cava complex i estructurat que procedeix d’una particular selecció de varietats de raïm de la Finca Can Feixes. Destaca la complexitat aromàtica que li aporta la criança -brioixeria, crosta de pa- juntament amb la frescor de la fruita -poma, albercoc-. Un cava versàtil per acompanyar qualsevol àpat de Sant Joan, encara que siguin plats contundents. La millor definició; un cava elegant.

Furvus 2012
Celler: Vinyes Domènech
DO Montsant
Varietats: 80% Garnatxa, 20% Merlot.
Criança: 12 mesos en bótes de roure francès

Un gran vi del Montsant. Neix de terrenys argilosos-calcaris, en una zona de costers privilegiada, a Capçanes. De vinyes velles. Vermell robí intens. Moltes aromes mediterrànies, de fonoll, romaní i d'herbes mentolades. També molta intensitat de fruita madura tipus nabius i gerds. Tanins madurs, i bona acidesa. Una boníssima opció per l'àpat de Sant Joan.

Teixar 2012
Celler: Vinyes Domènech
DO Montsant
Varietat de raïm: Garnatxa peluda 100% de més de 70 anys.
Criança: 14 mesos en bótes de roure francès

El germà gran del Furvus, i un dels grans de Catalunya, en tots els sentits. Tant és així que aviat farà un any que l'INCAVI el va reconèixer com a Vi de Finca (es poden comptar amb una mà els Vins de Finca de Catalunya).
Molta complexitat, tant en nas com en boca. Groselles, gerds, aromes balsàmiques, espígol, romaní. Moltafruita vermella madura i molts balsàmics. Llarg i contundent, però fresc i mineral. Una joia.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Vaja Póker !
Albert de Castres, 24/06/2016 a les 19:55
+0
-0
La compro sencera aquesta selecció.
Malgrat que només pel Garnatxa Peluda de Domènech has de posar mes de 40 € a sobre el taulell
Però si ho fas, el Teixar és un vi que no s'oblida fàcilment i el Furvus tampoc, en quant a l'Huguet també l'he provat i és sensacional i de Leopardi no cal comentar, qui no ho coneix?
Recomano , ara que fa calor, qualsevol Picapoll de Pla de Bages, ben fresquet és una molt bona alternativa a Txacolís, albariños, verdejos i altres varietats similars.
preus?
Anònim, 26/06/2016 a les 00:21
+0
-0
El preu és una informació necessària, et prego que ho consideris.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Leo i Roc Gramona
Leo i Roc Gramona | Ruth Troyano
Ruth Troyano
Roc i Leo Gramona elaboren vins parcel·laris a Enclòs de Peralba, un celler nou a recer de Gramona en què volen recuperar la memòria de l’elaboració de vins tranquils del Penedès
Caves rosats de Vilarnau reposant als pupitres.
Caves rosats de Vilarnau reposant als pupitres. | Quico Ortega
El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha concedit el "Premi Aliments d'Espanya al Millor Vi" de 2021 al cava Vilarnau Ecològic Brut Rosat Reserva.
Imatge il·lustrativa
Jordi Bes
Recuperem un article d'en Jordi Bes de l'agost passat perquè ho descobriu tot sobre els vins ideals per tancar un bon àpat