verema solidària

Neix Verema Solidària, un projecte que vol combatre la pobresa i l'exclusió social

La iniciativa dóna suport a les entitats socials del Penedès i del Garraf que lluiten contra la pobresa i l'exclusió social

El projecte uneix territori, vi català i solidaritat

Una història de superació, l'etiqueta del vi jove 2015 del Celler Mas de la Sabatera

| 21/06/2016 a les 20:35h
Arxivat a: Cellers, Garraf, Vi i solidaritat, Verema Solidària, Penedès
Imatge il·lustrativa
Verema Solidària és un projecte de caràcter social que neix per donar suport a les entitats del Penedès i del Garraf que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social, circumscrivint-se en aquesta primera edició a l’àmbit de la Denominació d’Origen Penedès. 

La iniciativa uneix territori, vi català i solidaritat a partir d’una acció que tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre, coincidint amb la campanya de la verema, a les vinyes de Finca Parera, a Sant Llorenç d’Hortons. L’activitat serà oberta a tots els públics i se celebrarà en un ambient festiu i solidari. Amb la seva participació, els assistents contribuiran a recaptar fons per a dues entitats socials del territori, prèviament seleccionades. Sota el lema “Talla amb la pobresa”, Verema Solidària desenvoluparà un programa d’acció social per etapes. 

La primera és la convocatòria dels Premis Verema Solidària, que es va obrir  el dilluns 13 de juny i s’allargarà fins aquest dijous, dia 23 de juny. La segona, tindrà lloc el 4 de juliol, amb l’anunci oficial de les dues entitats a les quals es destinaran els fons del projecte. El dia central de la campanya serà el dissabte 2 d’octubre i, el març de 2017, es presentarà el vi solidari. 

Els Premis Verema Solidària són, per tant, el punt de partida del projecte. Fins al 23 de juny, les entitats del tercer sector que treballen a les comarques del Penedès i del Garraf, amb projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social en aquest territori, poden presentar candidatura. Els premis contemplen tot tipus d’entitats, des de menjadors socials a programes de suport a nouvinguts, a joves en risc d’exclusió social o a població que es troba en una situació de marginació. Qualsevol entitat de suport a la inserció i la convivència d’aquests col·lectius dins la societat pot presentar candidatura. 

Els projectes seleccionats, escollits per un jurat professional, rebran visibilitat a Verema Solidària i seran els destinataris principals de la campanya de micromecenatge que es posarà en marxa l’1 de setembre a través d’una plataforma de crowdfunding. 

Els premis es finançaran amb les aportacions dels participants i simpatitzants de Verema Solidària. L’objectiu dels organitzadors és poder destinar a les entitats socials dos premis valorats en 3.000 euros, respectivament, i una formació gratuïta en captació de fons dins de l’àmbit de la D.O. Penedès. Verema Solidària compta actualment amb el patrocini de Coral Transports, Celler Credo, Consell Regulador de la D.O. Penedès, La Granja i Cafès Novell, i amb el suport dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú i de Vilafranca del Penedès, els consells comarcals de l’Alt i Baix Penedès i del Garraf, i entitats com l’Institut del Cava, l’Associació Catalana de Sommeliers i el CETT (Escola de Turisme, Hoteleria i Gastronomia). En breu està previst concretar noves adhesions i patrocinis que estan ara en vies de negociació. 

El projecte Verema Solidària el promou l’associació Impulsa Fundraising, especialitzada en captació de fons, amb el suport del viticultor Rubén Parera, com a co-organitzador, així com un equip de professionals especialitzats en el sector del tercer sector i del vi que, de forma, altruista treballa per fer possible aquesta acció solidària. Tota la informació sobre la convocatòria i les bases dels premis es poden trobar aquí. També s’atenen peticions d’informació per mitjà del correu electrònic projectes@veremasolidaria.org.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 3 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa