XAREL·LO

​Arriba la segona edició de La Cimera del Xarel·lo del Penedès

L'edició acollirà 35 cellers i elaboradors que oferiran els seus vins, caves, clàssics i ancestrals, elaborats únicament a partir de la varietat xarel·lo

X-15, el primer xarel·lo experimental de Jean Leon

| 20/06/2016 a les 21:08h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Vins, La Cimera del Xarel·lo, Xarel·lo, penedès
Imatge il·lustrativa
El dilluns 27 de juny, de 17 a les 22h, l’Ermita de Santa Maria de Foix, amb unes espectaculars vistes sobre tot el Penedès, tornarà a ser l’escenari d’una singular trobada professional al voltant de la varietat xarel·lo. La segona edició de La Cimera del Xarel·lo acollirà a 35 cellers i elaboradors que oferiran els seus vins, caves, clàssics i ancestrals, elaborats únicament a partir de la varietat xarel·lo.

En un entorn màgic i amb unes vistes de 360º, La Cimera del Xarel·lo és un lloc de trobada entre professionals del sector: elaboradors, sommeliers, periodistes, botigues especialitzades, restaurants... Per debatre sobre la varietat i tastar algunes de les seves múltiples interpretacions. Amb més de 95 referències de productes 100% xarel·lo, aquesta segona edició espera superar amb escreix els 400 professionals que el 2015 van desplaçar-se fins a l’Ermita de Foix.

Els cellers i els seus vins: el gran actiu de La Cimera

La Cimera del Xarel·lo és una activitat promoguda per els propis cellers participants. L’alineació és d’autèntic luxe: 35 elaboradors de gran referència, alguns dels quals no acostumen a participar en esdeveniments d’aquest estil.

Tots els cellers donaran per tastar xarel·los elaborats 100% amb aquesta varietat, però interpretats de diferent manera (joves, envellits amb barrica, caves, clàssics, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, dolços... Tot un món per descobrir i valorar la varietat de referència del Penedès. Enguany, a més a més, i donada la forta demanda de participació per part de cellers, s’ha reorganitzat l’espai gastronòmic, per acollir 3 nous elaboradors.

Llista de cellers participants i productes:

Albet i Noya: El Fanio 2014, Curiós 2015, Nosodos + 2015, Brut Natural Clàssic Penedès 2013 (Mètode Ancestral)
Alemany i Corrió: Principia Mathematica 2015
AT Roca: Xarel·lo d’AT Roca 2015
Avgvstvs: Xarel·lo 2013, Xarel·lo Vermell 2015, Xarel·lo +100 2015
Can Descregut: Vinomi 2014/2015, Vermell 2013, Horafosca 2013, Equilibri 2009, 3500 mètode tradicional magnum 2003, Fera Ferotge mètode ancestral 2015
Can Pasqual: Oxigen Xarel·lo 2015, Cava Oxigen 2013 100% Xarel·lo
Can Ràfols dels Caus: Xarel·lo Pairal 2011, Xarel·lo Pairal 2012
Casa Ravella: Casa Ravella 2015, Casa Ravella Barrica 2014
Castellroig: So Blanc 2015, So Serè 2015, Terroja 2013, Sabaté i Coca Reserva Familiar 2008
Celler Credo: Aloers 2014, Capficat 2014, Estrany 2013, Can Credo 2013
Celler Pardas: Pardas Xarel·lo 2012, Pardas Aspriu 2012
Clos Lentiscus: Perill Blanc 2014, Xarel·lo Xpressio 2010 Brut Nature, Xarel·lo Domaine 2014
Colet: Colet Clàssic Navazos 2012
Coma Romà: Xarel·lo 2015, Xarel.lo Macerat 2014
Enric Soler: Nun Vinya dels Taus 2014, Espenyalluchs 2014
Esteve i Gibert: Origen 2014, Les Vistes 2014
Eudald Massana Noya: Avi Ton 2012, Avi Ton 2013
Finca Parera: Sassó 2014
Finca Viladellops: Finca Viladellops Xarel·lo 2013 XXX
Heretat Mont-Rubí: White 2015, Advent Vi Dolç de paller
Loxarel: Xarel·lo Àmfores, LXV Xarel·lo Vermell, Refugi de Loxarel Clàssic Penedès
Mas Bertran Viticultors: Argila 3 anys Brut Nature 2010/2011, Nutt 2014
Mas Candí: QX 2014, La Pura 2014
Mas Comtal: Antistiana Xarel·lo 2012, 2013 i 2014
Mas dels Clavers: Xarel·lo sel·lecció 2013, 2014 i 2015, L’intocable 2014
Nadal: X Nadal Blanc 2015, X Nadal Vermell 2015
Oriol Rossell: Virolet 2015, Les Cerveres 2014
Parató: Xarel.lo Collita 2015, Xarel·lo XXV 2010
Parés Baltà: Calcari 2015, Selectio 2015, Amphora Roja 2015, Amphora Gris 2015
Sicus: Cartoixà 2015, Cartoixà Marí 2015, Cartoixà Brisat 2015, Cru Marí 2009, Cru Marí Vermell 2011, Sons Xarel·lo 2014, Meliterrani 2012
Suriol: Els bancals 2012, Donzella 2015, cava El Bosc 2013
Ton Rimbau: Porcellanic Vi Xarel·lo Orangebi 2012
Vins el Cep: Marques de Gelida Blanc de Blancs 2015, GR5 Senders de Xarel·lo 2015, Clot del Roure 2014
Vins de Foresta: Xarel·lo 2014, Ancestral Xarel·lo 2014
Vinyes Singulars: Vinyes Singulars Xarel.lo 2015, Minipuça Escumós Ancestral Natural 2015, Cava 609 100% Xarel·lo, Toma Castanya Escumós tradicional natural 2015, Toma Castanya Escumós Ancestral Natural 2015, Xarel·lo Amphora 2015, Pim Pam 100% Xarel·lo natural 2015

Assistència amb invitació

A causa de la limitació que presenta tant l’espai com els pàrquings (hi haurà busos llançadora), l’assistència a la Cimera del Xarel·lo és per invitació (gratuïta), que es pot aconseguir a través d’algun dels 35 cellers participants o contactant per correu electònic a lacimeradelxarello@gmail.com
 
A més, els participants que comparteixin a Twitter i Instagram les fotografies amb el hashtag #lacimeradelxarello, s’enduran com a record la fotografia impresa en format polaroid.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única