festivals

Música als cellers, torna el VinyaSons

El festival torna, de l'1 de juliol al 5 d'agost, incorporant nous cellers i noves propostes

Love of Lesbian i Andrea Motis & Juan Chamorro, entre d'altres, al Vinya&Art 2016

| 09/06/2016 a les 08:06h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Enoturisme, enoturisme, VinyaSons 2016, VinyaSons
Imatge il·lustrativa
Des de l'1 de juliol fins al 5 d'agost torna una nova edició de VinyaSons, el festival de música de petit format que va començar centrat als cellers del Penedès i que ha anat incrementat el seu abast territorial en cada edició. Si a la de 2015, VinyaSons s'ampliava al Bages, la de 2016 suposa la incorporació del Priorat i l'Empordà.
 
Durant els caps de setmana de juliol i la primera setmana d'agost, el Festival VinyaSons proposa 7 espectacles musicals, a 13 cellers, amb artistes com Las Migas, Gemma Humet, Quartet Melt o Celeste Alías, entre d'altres, acompanyats de visita als cellers, i tast gastronòmic, tot reivindicant-los com a espais de gran potencial com a "contenidor artístic", tant per "la seva ubicació, com per la seva arquitectura i condicions acústiques".

Novetats
Marius McGuinness, director artístic del festival VinyaSons, destaca que a l'edició 2016 del festival hi ha novetats importants. "S'incrementa l'abast territorial i per tant hi haurà més varietat dels cellers participants; es dóna més importància a l'experiència gastronòmica; s'augmenta la varietat d'estils i gèneres dels espectacles musicals i hi ha més concentració de les dates del festival en juliol i agost".
"L'increment de territoris suposa, necessàriament, un augment en la varietat de cellers que hi participen tot i que tots ells tenen una mateix objectiu: posar en relleu la seva activitat enoturística".

Però la novetat més gran serà la gastronomia. "El mateix cartell del festival és un bon exemple de la cura que s'ha posat en la selecció de la gastronomia, que s'associarà a cada celler i espectacle musical", destaca McGuinness. La creativitat serà del jove xef Ferran Sogorb, cap de cuina de l’INS, Escola d’Hosteleria, Turisme i Indústries Alimentàries de Barcelona.

Programació del VinyaSons 2016

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi
Imatge il·lustrativa
Mor sobtadament el representant de la quarta generació d'elaboradors d'escumosos de la família
Imatge il·lustrativa
Es repartiran més de 500€ en premis entre les més de 400 obres exposades a la sala de bótes del celler