mercats

Augmenten les exportacions de vi amb DO i disminueixen les de vins a doll

Així es despren de dos informes públics de l’OeMV a partir de les últimes dades de l’Agència Tributària en el primer trimestre de l’any

Els vins amb denominació d’origen i els escumosos i caves lideren l’augment en valor pel que fa a vins envasats. Cau tant el volum exportat com la facturació del vi a doll.

Augmenta el consum intern de champagne

| 30/05/2016 a les 19:50h
Arxivat a: Mercats, vi, cava, vi a doll, Mercats, exportacions, consum
L’OeMv ha publicat dos informes sobre les exportacions de Vins Envasats i les de Vins a Doll a partir de les dades de l’Agència Tributària corresponents al primer trimestre del 2016. En donem a conèixer la informació més representativa.

Les exportacions totals de vi han crescut en el període indicat un 2,1%, fins als 577,2 milions d’euros; mentre ha caigut el volum exportat en un -5,5% fins als 525,3 milions de litres, en augmentar el preu mitjà de venda un 8,1%, situant-se en els 1,10 euros per litre. El mes de març ha estat negatiu i ha empitjorat el resultat global del trimestre.

Els vins amb denominació d’origen i els escumosos i caves lideren l’augment en valor pel que fa a vins envasats. En canvi, cau tant el volum exportat (-9,1%) com la facturació (-6,5%) del vi a doll, sobretot a causa del ritme en retrocés dels vins sense cap indicació, que tenen més pes dins el total.

Vi envasat

En el primer trimestre de l’any (fins al març de 2016), han crescut les exportacions de vins envasats, tant en volum com en valor. Lideren aquest creixement els vins amb DOP, la facturació dels quals va pujar un 6,3% (+5,6% en volum) fins a arribar als 272,8 milions d’euros. Registren un ritme a l’alça també els vins varietals envasats i els escumosos i caves en valor (+2,7%).

Creixen les exportacions de vi tranquil envasat fins als 174,3 milions de litres (+1,4%) per valor de 363,6 milions d’euros (+4,6%), amb un augment del preu mitjà del 3,2% fins als 2,09 euros per litre.
 

Per mercats, Estats Units es converteix en el principal client en valor, amb 54,4 milions d’euros (+13.1%), mentre que Alemanya manté el lideratge en volum amb 25,3 milions de litres i un augment del 2,3%.

Destaca en aquest inici d’any el bon ritme de creixement de les vendes de vi envasat a la Xina, els Estats Units, França i Mèxic. Com a dada negativa, la caiguda en les vendes al Japó i al Regne Unit.

Vi a doll

Les exportacions de vi a doll cauen en el primer trimestre de l’any, després d’un mes de març especialment negatiu. Les pèrdues són del 6,5% en valor, fins als 118,2 milions d’euros i del -9,1% en volum, fins als 314,3 milions de litres. El preu mitjà puja fins als 38 cèntims per litre.

La caiguda registrada pels vins sense cap indicació explica aquestes dades en negatiu. Aquests vins representen el 77,6% del volum total de doll i el 46,5% de les exportacions totals de vi en litres. Per mercats, França es manté com a principal destinació per aquesta categoria de vins, amb una lleugera caiguda del 0,9%. Destaca l’augment de les vendes a Rússia, a on s’han exportat 7,9 milions de litres més que en el primer trimestre del 2015. En canvi, cauen les vendes a Alemanya, Itàlia i Portugal.
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)
Imatge il·lustrativa
Foto: Joan Nebot
La mesura, acordada en el marc de la Tercera Cimera del Cava, pretén impulsar una indústria auxiliar per reduir l’excedent de raïm i vi base cava en un context de crisi de preus que arrossega el sector des de fa temps
Imatge il·lustrativa
El celler del Penedès ofereix visites enoturístiques centrades en la terra i el territori, tot sota reserva prèvia