ACTUALITAT

​Joan Nebot s'incorpora a l'equip de La Guia de Vins de Catalunya

El periodista vitivinícola sumarà la seva experiència i coneixements a l'equip que des del 2009 està valorant i donant a conèixer els vins catalans

Responsabilitat

| 30/05/2016 a les 06:44h
Arxivat a: Actualitat, Guia de Vins de Catalunya, ​Joan Nebot
Imatge il·lustrativa
El reconegut periodista vitivinícola català Joan Nebot s'incorpora a l'equip de tast i de redacció de La Guia de Vins de Catalunya, que enguany presentarà la seva novena edició.

Amb aquesta incorporació, la guia reforça el seu equip de tast, format des de la primera edició pels seus fundadors i creadors, Jordi Alcover i Silvia Naranjo, que han estat acompanyats per altres tastadors en les successives edicions, com Sergi Sevé de la botiga i distribuïdora de vins catalans vilanovina 12 D.O.'s. Aquesta és la primera de les diverses novetats que la guia presentarà enguany, amb la voluntat de seguir ampliant l'abast de la publicació i la promoció i difusió del vi català.

Joan Nebot té una llarga experiència periodística i de tast i prescripció en l'àmbit del vi català. Des de la fi dels anys noranta ha col·laborant en diversos mitjans de comunicació, escrits i radiofònics. 
Ha rebut diversos premis i reconeixements, el 2011 l'Associació Catalana d'Enòlegs el va distingir com a millor periodista especialista en vins de Catalunya. El 2014 va rebre aquest mateix reconeixement de l'Associació Catalana de Sommeliers.

Curriculum professional de Joan Nebot

VADEVI.cat
Director i soci fundador
2009 - 2016
Creació del diari dels vins catalans i consolidació com a mitjà de referència en el sector

Premis Vinari
Director i soci fundador
2013 - 2016
Creació i consolidació del concurs dels vins catalans, reconegut oficialment per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Agricultura, amb tres edicions celebrades des del 2013

Setmanari El Temps
Crític de vins i gastronòmic
1998 - 2015
Escriu la primera columna setmanal dedicada a la informació i crítica dels vins de l'àmbit dels Països Catalans. També és responsable d'una secció setmanal dedicada a la informació i la crítica de productes gastronòmics artesans i als esdeveniments gastronòmics i vitivinícoles

Associació Catalana de Sommeliers
Premi al Millor Periodista especialitzat en vins
2014

Enciclopèdia Larousse
Redactor especialista en el vi
2013
Redacció d'una vintena de capítols del llibre El Mundo del Vino

Associació Catalana d'Enòlegs
Premi al Millor Periodista especialitzat en vins
2011

Diari Avui
Director de VADEVI.cat i col·laborador especialista en informació vitivinícola i gastronòmica
2009 - 2010
Columna setmanal dedicada a la crítica de vins catalans i la informació d'esdeveniments vitivinícoles

COM Ràdio
Crític i redactor especialista en vins i gastronomia
Temporades 2008-2009-2010
Secció fixa d'informació sobre els vins catalans al programa setmanal sobre cultura dels diumenges al vespre.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

Guia de vins de Catalunya
Anònim, 03/06/2016 a les 13:05
+0
-0
Endavant les atxes! la unió fa la força.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Aina Seriñana, d'Es Baluard
Sergi Cortés
Proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Aina Seriñana, del restaurant Es Baluard de Cadaqués, ens respon unes preguntes
Imatge il·lustrativa
La nova botiga online d'enoturisme de Catalunya engega amb més de 30 cellers i 75 activitats a la venda.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat