LLIBRES

Surt al mercat "De vins per Europa, 20 rutes imprescindibles en cotxe"

El dia 16 de maig va sortir la guia que pretén obrir les portes de l'enoturisme des d'una àmplia perspectiva

Enoturisme: el turisme feliç que busca professionals qualificats

| 23/05/2016 a les 11:02h
Especial: lectura obligatòria
Arxivat a: Llibres, Enoturistes, De vins per Europa, enoturisme
El dia 16 de maig va sortir al mercat De vins per Europa 20 rutes imprescindibles en cotxe, d’Isaac Fernández Sanvisens amb la col·laboració de My Way Rutas en Coche. El llibre pretén obrir les portes de l'enoturisme des d'una àmplia perspectiva, en la qual el vi és l'element principal i fil conductor, però de cap manera l'únic punt d'interès de cadascuna de les rutes exposades.

Els itineraris han estat traçats i dissenyats expressament per a aquesta guia buscant una primera aproximació a les regions vitivinícoles més interessants i properes, incloent-ne algunes de curioses, i també algunes de les destinacions més desitjades pels viatgers, com el Vènet, la Vall del Loira, la Toscana, Andalusia, la regió del Mosel·la o el País Basc.

 
El cotxe es converteix en aquest cas en el millor transport possible, ja que permet viatjar en llibertat, aturar-se davant cada petit poble o paisatge, davant de cada sorpresa i gastar el temps de la millor manera possible. A més, per als amants de la conducció, la majoria de quilòmetres són per carreteres locals, travessant petites ciutats i pobles, entrant entre vinyes.

Seguir les indicacions de De vins per Europa és una manera de descobrir i viure l'Europa més autèntica, de conèixer tradicions que es creien perdudes i, principalment, de compartir vivències amb gent apassionada pel món del vi.

L’autor, Isaac Fernández Sanvisens porta viatjant pels mons del vi des de fa més de dotze anys. Els seus passos per les regions vitivinícoles l'han conduït a través de vinyes de mitja Europa i Amèrica del Nord. El resultat d'aquesta experiència ha cristal·litzat en obres com Les rutes del vi (2 volums) o la revisió i actualització de la versió en castellà de Vi per dummies.

A més, també ha exercit la seva professió de periodista en aquest àmbit, coordinant durant any i mig la revista Cupatges, mantenint el bloc especialitzat de Spanish Wines in Canada i impartint conferències, cursos i tasts, sempre des d'una perspectiva amena i molt propera al públic. Els seus esdeveniments de Jazz & Wine Experience, pels quals han passat centenars d'aficionats del vi i la la música, són un exemple d'això.

Podeu consultar el web dels col·laboradors http://www.mywayrutasencoche.com que és el portal per als amants de viatjar en cotxe.Totes les rutes han estat dissenyades per My Way Rutas en coche.

També us pot interessar

Jordi Vidal, tercera generació de La Vinya, al municipi de Gavà
Jordi Vidal, tercera generació de La Vinya, al municipi de Gavà | La Vinya
Reflexionem sobre el consum del vi en aquest període de parèntesi global acompanyant-nos de l’experiència de Jordi Vidal, propietari de La Vinya a Gavà que viu un augment significatiu en les vendes
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?
Verema de Juvé & Camps
Verema de Juvé & Camps | Juvé & Camps
Ramon Francàs
En una reunió convocada avui per la consellera Jordà s’acorda demanar reduir raïms i vi base, la destil·lació d’excedents de vi i el perfeccionament del control de la traçabilitat i la promoció | La FCAC exigeix al Consell Regulador del Cava disminuir fins a un 25% els rendiments de raïm | JARC recrimina el comunicat de premsa d’ Unió de Pagesos del 7 d’abril, i reclama que es pagui “el que toca” pels raïms del cava la propera verema | El Consell Regulador anuncia noves mesures urgents per pal·liar la situació, i envia un missatge d’optimisme

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)