VINS

8 errors que no podem cometre amb els vins

Ets culpable d'alguns d'aquests errors tan típics?

La app Vivino ens adverteix dels 8 errors

20 coses que cal saber per gaudir plenament del cava

| 20/05/2016 a les 10:58h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Per aprendre'n, Vivino, errors sobre vins, aplicacions i vi
Imatge il·lustrativa
Vivino és una app de referència del sector. L'aplicació escaneja les etiquetes dels vins per donar-nos informació sobre la referència en concret. Té més de 9 milions d'usuaris -dades del 2015-, que amplien dia a dia les opinions sobre cada vi.

1. Omplir la copa o el got de vi fins a vessar
El vi no és com la cervesa. Encara que algunes copes siguin tan grans com per fer-hi cabre una ampolla de vi sencera, no cal que ho feu. Més que res perquè després la copa pesa massa i es fa difícil beure i gaudir del vi com cal.
Uns 150 ml de vi us permetran remoure’l, olorar-lo i assaborir-lo amb molta més facilitat.

2. Agafar la copa de vi com si fos un bol‬ o una tassa
Aguanteu la copa per la tija, no ho feu pel calze. Les copes de vi tenen una tija per alguna una raó. Quan agafeu la copa per la part del calze l’escalfor la mà inevitablement fa pujar la temperatura del vi. En una sala plena de gent que està bevent vi sempre és fàcil distingir els consumidors de vi experimentats dels que no ho són per la forma de subjectar la copa.

3.Comprar vi només per l’etiqueta
Les regles són simples: jutgeu un llibre per la coberta? doncs no compreu una ampolla de vi per l'etiqueta. De ben segur que l’etiqueta no serà tan divertida o interessant si un cop oberta l’ampolla ens n’adonem que el vi no és gens bo.

4. Beure sempre el mateix
Només dónes importància als vins blancs? Només t’agraden unes varietats específiques? Només pares atenció a unes regions específiques? Això no té ni solta ni volta.‬ Hi ha més de 6 milions de vins al món, que provenen de milers de regions diferents  i de varietats de raïm diverses. És per això el món del vi és tan divertit, les possibilitats són infinites! Sempre es pot trobar alguna cosa nova i interessant mentre explorem i gaudim. No sigueu curts de mires, no us quedeu amb quatre varietats i un parell de regions.

5. Aferrar-se als clàssics a l’hora de fer maridatges
Hi ha algunes regles tradicionals pel que fa al maridatge del vi amb el menjar: el vi negre amb la carn vermella i el vi blanc amb peix i marisc. Però això només són guies, no  són, de cap manera, regles absolutes que s’hagin de complir al peu de la lletra. El que fa el món del vi és divertit tastar nous vins i experimentar nous maridatges pel nostre compte. Estem parlant del vostre paladar; si us agrada beure vi negre amb carns més lleugeres o el vi blanc amb formatges, doncs que així sigui! El resultat us sorprendrà...

6. Beure massa ràpid
Aquí tots som culpables. El vi pot ser tan bo, que a vegades ens oblidem de reduir la velocitat i d’aprendre sobre el vi. D'on és? De quina varietat de raïm estem parlant? Què m'agrada i què no m’agrada d'aquest vi? Què estic assaborint? Aquestes són els tipus de preguntes que ens ajuden a aprendre sobre el vi, a gaudir-lo més a llarg termini, i ens ajuden a adquirir coneixements. Així que reduïu la velocitat i apreneu del vi, no begueu massa ràpid!‬

7. Analitzar el vi quan el cambrer ens en el serveix per tastar-lo
Quan el cambrer d’un restaurant ens serveix només una mica de vi per assegurar-se que tot és correcte abans de servir a la resta de la taula, se suposa que tot plegat ha de ser ràpid. Molta gent es pensa que és l’hora d’analitzar el vi, de parlar-ne, per acabar dient al cambrer si el vi ens agrada o no. Aquest no és l’objectiu. El cambrer simplement vol saber si el vi té gust de tap de suro o algun altre defecte. Amb un glop o només olorant-lo n’hi ha prou. Té gust de vinagre o té algun altre defecte? Si és que no, doneu l'aprovació al cambrer perquè serveixi a la resta de la taula. Després amb la resta del grup analitzeu el vi tant com vulgueu!

8. No utilitzar Vivino
L'últim error que fan alguns bevedors de vi és no utilitzar Vivino! Amb l'aplicació Vivino podeu escanejar el vi per treure'n tota la informació possible. A més, té versió gratuïta, així que el millor que podeu fer és utilitzar-lo i unir-vos a milions de consumidors de vi de tot el món.

També us pot interessar

Criança del cava
Criança del cava | pixabay
Alicia Andreu
01/01/1970
Acabeu d'obrir un vi i està picat? Oxidat? Passat, mal envellit o mal conservat? A continuació us expliquem els signes que indiquen que al vi li passa alguna cosa. Després ja és cosa vostra si decidiu llençar-lo o si preferiu beure-us-el igualment
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
01/01/1970
La mini casa s'ha instal·lat al celler Artcava, a Avinyonet del Penedès | Els promotors volen instal·lar-ne una a cada DO vitivinícola catalana | Passar-hi una nit s’ofereix per 129 euros, sense televisió, WiFi ni cortines
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
01/01/1970
T'agraden els vins blancs amb certa potència? Amb cos i volum? Et recomanem sis vins blancs que, per la seva fermentació en bóta, són especials

COMENTARIS

PUBLICITAT GRATIS? NO!
Anònim, 26/05/2016 a les 01:34
+1
-0
I aquí tenim l'anunci de l'APP que l'aplicació ha pagat, a més de la publicitat per la que ja cobra naciodigital pels vostres clicks!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Un dels objectius és ajustar rendiments reglamentaris, que per a la DO Terra Alta són de 8.000 quilos/hectàrea en les varietats negres, i 10.000 quilos/hectàrea pel que fa a les blanques
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
Acord entre l’Àrea de Biodiversitat i Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Direcció de Castell del Remei per treballar en favor de la biodiversitat
Imatge il·lustrativa
01/01/1970
La Denominació d’Origen Terra Alta serà l’encarregada de maridar un munt d’activitats culturals que tindran lloc en les properes setmanes a la Terra Alta.