CURIOSITATS

Vols sorprendre els teus convidats? La manera més elegant d'obrir un cava

Quatre passos senzills que ens mostren des de Wine Folly per obrir una ampolla de cava o un vi escumós de manera fàcil i segura.

20 coses que cal saber per gaudir plenament del cava

| 18/05/2016 a les 19:38h
Arxivat a: Per aprendre'n, curiositats, obrir un cava, Cava



Abans de començar dos petits consells: manteniu el cava o el vi molt fred (però sense que es congeli!), com més fred sigui menys força haurem de fer a l’hora d’obrir-lo. I el segon consell: obriu les ampolles a peu dret, no les obriu asseguts, us serà molt més fàcil!
 
Pas 1: Traieu el paper d'alumini (la càpsula)  i destenseu el morrió (el precinte de filferro) sempre fent pressió amb el dit polze. Fixeu-vos-hi, sempre són 6 rotacions! Important: una vegada l’hagueu descargolat no traieu mai el morrió, deixeu-lo tal com està, amb el tap de suro.
 
Pas 2: Mentre aguanteu el morrió i el tap de suro amb fermesa amb el dit polze i la mà, aneu girant la base de l'ampolla.
 
Pas 3: Seguiu fent força (no pas molta, s’obre de seguida!) empenyent el morrió i el tap fins que a poc a poc sentireu el soroll que us avisa que l’ampolla s’està obrint.
 
Pas 4: Alerta! Mentre feu els passos 2 i 3 heu de mantenir l'ampolla en un angle d’uns 45 graus, si us va més bé recolzeu-la sobre una taula.
           
Fet! Ja teniu el cava a punt per servir.

Font: Wine Folly

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

COMENTARIS

I el PAAAAMMMM del tap en obrir l'ampolla?
Anònim, 19/05/2016 a les 18:50
+3
-1
Aquesta gent són una colla de reprimits!!! Que brindin amb aigua de l'aixeta si no volen gens d'enrenou.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
Imatge il·lustrativa
Bouquet d'Alella us convida a descobrir el nou Bouquet Wine Bar, un bar de vins al mig de la terrassa del celler i pensat pel turisme de proximitat
Imatge il·lustrativa
La denominació d’origen continua donant a conèixer la personalitat i el nivell dels seus vins a partir de diverses activitats que es desenvoluparan durant les properes setmanes d'estiu.
Imatge il·lustrativa
Cristina Fernandez
Recepta de galetes de mantega amb un cava de Vilarnau | Autora de la recepta: Cristina Fernández