CURIOSITATS

Vols sorprendre els teus convidats? La manera més elegant d'obrir un cava

Quatre passos senzills que ens mostren des de Wine Folly per obrir una ampolla de cava o un vi escumós de manera fàcil i segura.

20 coses que cal saber per gaudir plenament del cava

| 18/05/2016 a les 19:38h
Arxivat a: Per aprendre'n, curiositats, obrir un cava, Cava



Abans de començar dos petits consells: manteniu el cava o el vi molt fred (però sense que es congeli!), com més fred sigui menys força haurem de fer a l’hora d’obrir-lo. I el segon consell: obriu les ampolles a peu dret, no les obriu asseguts, us serà molt més fàcil!
 
Pas 1: Traieu el paper d'alumini (la càpsula)  i destenseu el morrió (el precinte de filferro) sempre fent pressió amb el dit polze. Fixeu-vos-hi, sempre són 6 rotacions! Important: una vegada l’hagueu descargolat no traieu mai el morrió, deixeu-lo tal com està, amb el tap de suro.
 
Pas 2: Mentre aguanteu el morrió i el tap de suro amb fermesa amb el dit polze i la mà, aneu girant la base de l'ampolla.
 
Pas 3: Seguiu fent força (no pas molta, s’obre de seguida!) empenyent el morrió i el tap fins que a poc a poc sentireu el soroll que us avisa que l’ampolla s’està obrint.
 
Pas 4: Alerta! Mentre feu els passos 2 i 3 heu de mantenir l'ampolla en un angle d’uns 45 graus, si us va més bé recolzeu-la sobre una taula.
           
Fet! Ja teniu el cava a punt per servir.

Font: Wine Folly

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

I el PAAAAMMMM del tap en obrir l'ampolla?
Anònim, 19/05/2016 a les 18:50
+3
-1
Aquesta gent són una colla de reprimits!!! Que brindin amb aigua de l'aixeta si no volen gens d'enrenou.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Un dels vins afectats per etiquetatge fraudulent
Un dels vins afectats per etiquetatge fraudulent
El 8 d'octubre agents de la Divisió d’Investigació Criminal dels mossos entraven a l'empresa vinícola de les Borges del Camp per intervenir 750.000 ampolles i 3,2 milions de distintius falsos
Entrada a la finca des de l'Avinguda Vallcarca
Entrada a la finca des de l'Avinguda Vallcarca | Jordi Bes
Jordi Bes Lozano
L'Ungles Negres és un vi que el veïnat del barri de Vallcarca elabora per a l'autoconsum en rebuig de l'especulació immobiliària, defensar la sobirania alimentària i amb crítica a les DO
Glòria Vallès, una de les millors vint-i-dues 'influencers' vitivinícoles del món segons la plataforma Tagger.
Glòria Vallès, una de les millors vint-i-dues 'influencers' vitivinícoles del món segons la plataforma Tagger.
Sergi Cortés
Glòria Vallès, una de les vint-i-dues millors “influencers” del vi del món, recupera el compte i dóna recomanacions per posar-ho difícil als hackers.