CURIOSITATS

Vols sorprendre els teus convidats? La manera més elegant d'obrir un cava

Quatre passos senzills que ens mostren des de Wine Folly per obrir una ampolla de cava o un vi escumós de manera fàcil i segura.

20 aspectes (+1) que cal tenir en compte per gaudir plenament del cava

| 18/05/2016 a les 19:38h
Arxivat a: Per aprendre'n, curiositats, obrir un cava, Cava



Abans de començar dos petits consells: manteniu el cava o el vi molt fred (però sense que es congeli!), com més fred sigui menys força haurem de fer a l’hora d’obrir-lo. I el segon consell: obriu les ampolles a peu dret, no les obriu asseguts, us serà molt més fàcil!
 
Pas 1: Traieu el paper d'alumini (la càpsula)  i destenseu el morrió (el precinte de filferro) sempre fent pressió amb el dit polze. Fixeu-vos-hi, sempre són 6 rotacions! Important: una vegada l’hagueu descargolat no traieu mai el morrió, deixeu-lo tal com està, amb el tap de suro.
 
Pas 2: Mentre aguanteu el morrió i el tap de suro amb fermesa amb el dit polze i la mà, aneu girant la base de l'ampolla.
 
Pas 3: Seguiu fent força (no pas molta, s’obre de seguida!) empenyent el morrió i el tap fins que a poc a poc sentireu el soroll que us avisa que l’ampolla s’està obrint.
 
Pas 4: Alerta! Mentre feu els passos 2 i 3 heu de mantenir l'ampolla en un angle d’uns 45 graus, si us va més bé recolzeu-la sobre una taula.
           
Fet! Ja teniu el cava a punt per servir.

Font: Wine Folly

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

I el PAAAAMMMM del tap en obrir l'ampolla?
Anònim, 19/05/2016 a les 18:50
+3
-1
Aquesta gent són una colla de reprimits!!! Que brindin amb aigua de l'aixeta si no volen gens d'enrenou.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Sis publicacions de vins que arriben per la tardor
Sis publicacions de vins que arriben per la tardor
Ruth Troyano
Descobrim sis noves publicacions que arriben a les llibreries amb categories i estils diversos
Imatge il·lustrativa
Aquesta iniciativa, originada fa més de 30 anys, manté la seva popularitat
Imatge il·lustrativa
El president de Família Torres fa una apologia del vi durant el seu pregó a la Festa de la Verema de Sitges i llança un missatge esperançador davant de l’amenaça climàtica