TAST DE VINS EN ALTITUD

​easyJet inaugura la ruta Barcelona-Bordeus amb un tast a l'avió de la mà de Ferran Centelles

Ferran Centelles ha estat l'encarregat de dirigir el tast a més d'11.000 metres d'altitud

Els vins tastats han estat, el Pas Curtei d'Alemany i Corrio (DO Penedès) i el Chateau Cap de Faugères 2013 (Bordeus)

Menys d'un mes perquè finalitzi la convocatòria del Concurs BlocDOCat

| 10/05/2016 a les 09:02h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Bordeus, Penedès, Sot Lefriec, Alemany i Corrio, ​easyJet, Ferran Centelles
Imatge il·lustrativa
easyJet ha volgut donar la benvinguda a la seva nova connexió Barcelona-Bordeus compartint amb els seus passatgers un tast a l'avió, en ple vol, de la mà d'un dels grans sommeliers catalans, Ferran Centelles.
 
Durant el vol, Ferran Centelles ha mostrat les principals diferències i curiositats que hi ha entre els vins de Bordeus i els vins catalans, i les diferències entre la percepció dels vins a terra o a 10.000 metres d'altitud. Els vins tastats han estat Chateau Cap de Faugères 2013 -Côtes de Castillon, Bordeus-, i el Pas Curtei 2013 -del celler Alemany i Corrio, DO Penedès-.
 
Segons el Ferran centelles, "les diferències són clares: els vins en alçada ens semblen més secs i amargs, ja que les percepcions i els sentits del gust i l'olfacte es veuen alterats a causa de la falta d'humitat. A més, la diferència de pressió provoca que el vi sembli una mica menys expressiu a 10.000 metres d'altura. Per això, jo recomano prendre vins més frescos i afruitats a l'avió. El que és segur però, és que si un bon està bo en terra, també ho estarà a l'aire".

 
Els dos vins tastats estan fets amb les varietats merlot i cabernet principalment, de la mateixa anyada, la 2013. Cal destacar que mentre el vi de Bordeus és molt especiat -pebre negre sobretot, i notes de canyella-, el vi català és molt afruitat i potent. Els 2 vins, que han tornat a ser tastats una vegada aterrats a l'aeroport del Prat, han guanyat acidesa i han perdut amargor.
 
La nova connexió Barcelona-Bordeus va començar a operar el 15 d'abril i compta amb 4 freqüències setmanals (dilluns, dimecres, divendres i diumenge).
 
"Estic convençut que molts amants del vi estaran encantats amb aquesta nova ruta d'easyJet, ja que els permet apropar-se a una de les principals capitals del vi en aproximadament una hora", ha afegit Ferran Centelles.

Ferran Centelles
Ferran Centelles va rebre el 2006 el premi com a millor sommelier d'Espanya i el 2011 el Premi Nacional de Gastronomia. Durant 11 anys (del 2000 al 2011) va ser sommelier del restaurant amb tres estrelles Michelin, el Bulli. Actualment tasta vins i escriu per la crítica anglesa Jancis Robinson i segueix col·laborant amb la Fundació el Bulli i l'empresa Wine is Social.

Vegeu el video del tast aquí.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única