curiositats

Una manera ràpida i eficaç per treure les taques de vi negre

Un procés ben senzill de només cinc passos que treu les taques de les estovalles o qualsevol peça de roba sense deixar cap rastre!

Experiment: Convertir l’aigua en vi

| 06/05/2016 a les 12:38h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Curiositats, Actualitat, Taques de vi
Aquest vídeo de RealSimple ens mostra com treure les taques de vi negre.


Abans decomençar el procés feu-vos amb un drap de cotó net i de color blanc, un bol, sal, una goma elàstica i aigua bullint.

1- Primer de tot passeu el drap humit per absorvir l’excés de vi, suaument. Alerta! Si fregueu massa fort fixareu la taca. 

2- Tenseu la camisa, les estovalles o qualsevol peça de roba que hagueu tacat. Poseu-la sobre el bol i subjecteu-la amb la goma. 

3- Escampeu una quantitat generosa de sal per sobre la taca. Ara cal que ho deixeu reposar com a mínim cinc minuts, just per permetre que la sal absorveixi el líquid. 

Recordeu! com més aviat apliqueu la sal, més fàcil serà treure la taca!

4- Passats aquests minuts afegiu lentament i amb molta cura l’aigua bullint, des d’una alçada d'uns 20 centímetres. Fer-ho des d’aquesta distància li dóna la força suficient per eliminar la taca.

5-  Ja a ho teniu! Ara ja només cal que poseu la peça de roba a la rentadora amb un programa d’aigua calenta.

I ja per acabar, un últim consell: no poseu la roba a l'assecadora fins que la taca se’n vagi del tot, perquè l’escalfor podria fer que es tornés a fixar la taca!

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Encara més fàcil
Anònim, 12/05/2016 a les 11:12
+4
-0
L'aigua bullint pot espatllar camises o bruses. Les estovalles si són de fil ja ni en parlem... De tota la vida que les taques de vi negre es treuen amb vi blanc. No sé pas perquè, qüestió química, es clar.
No sempre pots netejar la taca de seguida que se't fa.
La vegada que mes difícil ho he tingut ha estat amb una taca en unes estovalles de cotó en un tant per cent bastant alt i gruixudes. Vaig haver de fregar-les bé i assegurar-me que entraven a la rentadora bastant netes. Però en aquest cas em vaig gastar un quart de litre de vi blanc.
Amb els blancs que valen a voltant d'un euro fareu el fet, no cal patir.
absorbir!
Anònim, 15/05/2016 a les 13:58
+2
-0
Gràcies pels consells. (Millor encara si l'ortografia és acurada)

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
12 llibres vinícoles per aquest Sant Jordi maridats amb vins escollits per a cada lectura | Per Sigrid Guillem
Imatge il·lustrativa
El celler renova la matge mantenint la seva essència
Imatge il·lustrativa
Un projecte de mineria de dades i intel·ligència artificial permetrà, per mitjà d'algoritmes, prendre decisions en l'àmbit comercial