curiositats

Una manera ràpida i eficaç per treure les taques de vi negre

Un procés ben senzill de només cinc passos que treu les taques de les estovalles o qualsevol peça de roba sense deixar cap rastre!

Experiment: Convertir l’aigua en vi

| 06/05/2016 a les 12:38h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Curiositats, Actualitat, Taques de vi
Aquest vídeo de RealSimple ens mostra com treure les taques de vi negre.


Abans decomençar el procés feu-vos amb un drap de cotó net i de color blanc, un bol, sal, una goma elàstica i aigua bullint.

1- Primer de tot passeu el drap humit per absorvir l’excés de vi, suaument. Alerta! Si fregueu massa fort fixareu la taca. 

2- Tenseu la camisa, les estovalles o qualsevol peça de roba que hagueu tacat. Poseu-la sobre el bol i subjecteu-la amb la goma. 

3- Escampeu una quantitat generosa de sal per sobre la taca. Ara cal que ho deixeu reposar com a mínim cinc minuts, just per permetre que la sal absorveixi el líquid. 

Recordeu! com més aviat apliqueu la sal, més fàcil serà treure la taca!

4- Passats aquests minuts afegiu lentament i amb molta cura l’aigua bullint, des d’una alçada d'uns 20 centímetres. Fer-ho des d’aquesta distància li dóna la força suficient per eliminar la taca.

5-  Ja a ho teniu! Ara ja només cal que poseu la peça de roba a la rentadora amb un programa d’aigua calenta.

I ja per acabar, un últim consell: no poseu la roba a l'assecadora fins que la taca se’n vagi del tot, perquè l’escalfor podria fer que es tornés a fixar la taca!

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

Encara més fàcil
Anònim, 12/05/2016 a les 11:12
+4
-0
L'aigua bullint pot espatllar camises o bruses. Les estovalles si són de fil ja ni en parlem... De tota la vida que les taques de vi negre es treuen amb vi blanc. No sé pas perquè, qüestió química, es clar.
No sempre pots netejar la taca de seguida que se't fa.
La vegada que mes difícil ho he tingut ha estat amb una taca en unes estovalles de cotó en un tant per cent bastant alt i gruixudes. Vaig haver de fregar-les bé i assegurar-me que entraven a la rentadora bastant netes. Però en aquest cas em vaig gastar un quart de litre de vi blanc.
Amb els blancs que valen a voltant d'un euro fareu el fet, no cal patir.
absorbir!
Anònim, 15/05/2016 a les 13:58
+1
-0
Gràcies pels consells. (Millor encara si l'ortografia és acurada)

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
El projecte, amb una primera onada de 1000 entrevistes a consumidors, ha estat possible gràcies al patrocini de 6 denominacions d’origen catalanes | El Baròmetre aporta indicadors estadístics per conèixer què pensa el consumidor i poder actuar estratègicament amb accions encertades
Imatge il·lustrativa
25 cellers participaran en el showroom juntament amb La Cuina de l'Empordanet i La Cuina del Vent
Imatge il·lustrativa
La visita al celler forma part de la gira que la colla castellera està realitzant per la costa oest d’Estats Units dins dels actes de la ‘San Francisco Catalan Week’