curiositats

Una manera ràpida i eficaç per treure les taques de vi negre

Recuperem aquest tutorial on s'explica un procés ben senzill de només cinc passos que treu les taques de qualsevol peça de roba sense deixar cap rastre

Experiment: Convertir l’aigua en vi

| 09/08/2021 a les 08:38h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Curiositats, Actualitat, Taques de vi
Aquest vídeo de RealSimple ens mostra com treure les taques de vi negre.



Abans decomençar el procés feu-vos amb un drap de cotó net i de color blanc, un bol, sal, una goma elàstica i aigua bullint.

1. Primer de tot passeu el drap humit per absorvir l’excés de vi, suaument. Alerta! Si fregueu massa fort fixareu la taca. 

2. Tenseu la camisa, les estovalles o qualsevol peça de roba que hagueu tacat. Poseu-la sobre el bol i subjecteu-la amb la goma. 

3. Escampeu una quantitat generosa de sal per sobre la taca. Ara cal que ho deixeu reposar com a mínim cinc minuts, just per permetre que la sal absorveixi el líquid. 

Recordeu! com més aviat apliqueu la sal, més fàcil serà treure la taca!

4. Passats aquests minuts afegiu lentament i amb molta cura l’aigua bullint, des d’una alçada d'uns 20 centímetres. Fer-ho des d’aquesta distància li dóna la força suficient per eliminar la taca.

5. Ja a ho teniu! Ara ja només cal que poseu la peça de roba a la rentadora amb un programa d’aigua calenta.

I ja per acabar, un últim consell: no poseu la roba a l'assecadora fins que la taca se’n vagi del tot, perquè l’escalfor podria fer que es tornés a fixar la taca.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
El Principia Mathematica del celler Alemany i Corrio és el "best overall" d'una llista de 10 grans vins blancs on també apareix, en la novena posició, l'Auzells de Tomàs Cusiné
Imatge il·lustrativa
“Avui sí que soc capaç de denunciar-ho i de dir prou”, comenta en un vídeo a Twitter.
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Encara més fàcil
Anònim, 12/05/2016 a les 11:12
+4
-0
L'aigua bullint pot espatllar camises o bruses. Les estovalles si són de fil ja ni en parlem... De tota la vida que les taques de vi negre es treuen amb vi blanc. No sé pas perquè, qüestió química, es clar.
No sempre pots netejar la taca de seguida que se't fa.
La vegada que mes difícil ho he tingut ha estat amb una taca en unes estovalles de cotó en un tant per cent bastant alt i gruixudes. Vaig haver de fregar-les bé i assegurar-me que entraven a la rentadora bastant netes. Però en aquest cas em vaig gastar un quart de litre de vi blanc.
Amb els blancs que valen a voltant d'un euro fareu el fet, no cal patir.
absorbir!
Anònim, 15/05/2016 a les 13:58
+2
-0
Gràcies pels consells. (Millor encara si l'ortografia és acurada)

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Després de 13 anys de criança, Llopart treu al mercat un escumós de xarel·lo de vinya molt vella (del 1935) a un preu de 125 euros.
Joan Arrufí
Joan Arrufí | Arxiu Cupatges
Joan Arrufí ha comparegut aquesta tarda davant la Comissió d’Acció Climàtica del Parlament de Catalunya per advertir dels riscos de la massificació eòlica a la Terra Alta
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Es posposa la Barcelona Wine Week, la DO Terra Alta a Decanter o la compra de Bolney Wine Estate per Henkell Freixenet, alguns dels destacats
Imatge il·lustrativa
Pixabay
El consum de vi a l'Estat creix per quart mes consecutiu (+12%)