CURIOSITATS

Quina és la manera més ràpida de refredar una ampolla?

Us mostrem un truc per refredar una ampolla de la manera més ràpida possible.

Experiment: Convertir l’aigua en vi

| 02/05/2016 a les 15:27h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, refredar una ampolla, curiositats
Un dels remeis més barats i infalibles per refredar ràpidament qualsevol ampolla és utilitzar gel, aigua i sal.

Vegeu el video aquí


Tots sabem que posant glaçons dins l'aigua acabarem refredant-la i les ampolles que hi posem dins, però perquè posar-hi també sal? Per accelerar el refredament.

Perquè la sal es dissolgui, necessita calor, que l'agafarà de l'ampolla, de manera que el fred dels glaçons passarà molt ràpidament a l'interior del vi o del cava.

El canvi de sòlid a líquid dels glaçons provoca que el gel en contacte amb la sal es desfaci, però no per escalfament, sinó perquè canvia d'estat i es refreda.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

Plat mític!
Josep Observador, 03/05/2016 a les 09:51
+2
-3
El millor del vídeo, el plat que regalaven a Caixa catalunya!
Novetat?
Anònim, 05/05/2016 a les 17:28
+5
-1
Perdoneu però això se sap, com a mínim, des dels temps del senyor Fahrenheit.
Novetat? (i 2)
Anònim, 05/05/2016 a les 17:29
+6
-0
Per cert, si a l'aigua li afegeixes una part d'amoniac, encara es refreda molt més.

De res.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros va radiografiar els escumosos espanyols, a principis del 2021, per publicar-ne les conclusions a la revista britànica Decanter
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Cava de Guarda Superior, Comtats de Barcelona o elaborador integral seran conceptes que podrem veure escrits en les etiquetes
Imatge il·lustrativa
Comunicació, marca, SEO, publicitat digital, xarxes socials o enoturisme són algunes de les matèries d'un postgrau 100% online que ja ha format a més de 100 alumnes.
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia
Els cinc vins de Família Torres de la Col·lecció Antologia | Família Torres
El celler presenta les noves anyades dels cinc vins de la col·lecció Antologia: Milmanda 2018, Mas La Plana 2017, Reserva Real 2017, Grans Muralles 2017 i Mas de la Rosa 2018