CURIOSITATS

Quina és la manera més ràpida de refredar una ampolla?

Us mostrem un truc per refredar una ampolla de la manera més ràpida possible.

Experiment: Convertir l’aigua en vi

| 02/05/2016 a les 15:27h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, refredar una ampolla, curiositats
Un dels remeis més barats i infalibles per refredar ràpidament qualsevol ampolla és utilitzar gel, aigua i sal.

Vegeu el video aquí


Tots sabem que posant glaçons dins l'aigua acabarem refredant-la i les ampolles que hi posem dins, però perquè posar-hi també sal? Per accelerar el refredament.

Perquè la sal es dissolgui, necessita calor, que l'agafarà de l'ampolla, de manera que el fred dels glaçons passarà molt ràpidament a l'interior del vi o del cava.

El canvi de sòlid a líquid dels glaçons provoca que el gel en contacte amb la sal es desfaci, però no per escalfament, sinó perquè canvia d'estat i es refreda.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Guia espanyola "Akatavino" ha destacat alguns vins catalans com els més ben puntuats del 2022
MiM Eivissa
MiM Eivissa | Majestic
El xef Nandu Jubany s'alia amb el futbolista per portar la gastronomia d'algun dels seus hotels
Imatge il·lustrativa
Ca N'Estella torna a guanyar un "Platinum" als concursos anglesos Decanter amb el Rabetllat i Vidal Gran Reserva Xarel·lo

COMENTARIS

Plat mític!
Josep Observador, 03/05/2016 a les 09:51
+2
-3
El millor del vídeo, el plat que regalaven a Caixa catalunya!
Novetat?
Anònim, 05/05/2016 a les 17:28
+5
-1
Perdoneu però això se sap, com a mínim, des dels temps del senyor Fahrenheit.
Novetat? (i 2)
Anònim, 05/05/2016 a les 17:29
+6
-0
Per cert, si a l'aigua li afegeixes una part d'amoniac, encara es refreda molt més.

De res.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
L'anyada 2008 del Llegat de Llopart, que ja és al mercat, es pot tastar en exclusiva en una experiència amb una visita privada que el celler ha dissenyat
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz
Guillermo Cruz treballant al restaurant Mugaritz | Mugaritz
Guillermo Cruz hauria sostret els vins del Mugaritz per consum propi i per vendre'ls a tercers
Imatge il·lustrativa
DO Empordà
La DO programa a l'octubre la tercera edició d’aquesta iniciativa que permet descobrir els vins i els monestirs empordanesos i la seva històrica relació
Imatge il·lustrativa
Quico Ortega
Tindrà lloc del 4 al 13 de novembre aplegarà propostes arreu de Catalunya amb la vinya i el vi com a protagonistes