DO CATALUNYA

La DO Catalunya amb el cuiner Quim Caselles a Alimentaria

Queden 2 mesos perquè finalitzi la convocatòria del Concurs BlocDOCat

| 25/04/2016 a les 11:01h
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Alimentaria 2016, Quim Caselles, DO Catalunya
Després de l’èxit obtingut a Enofusión, la DO Catalunya repeteix parella amb el cuiner Quim Caselles per portar a Barcelona un nou tast de vins harmonitzat amb les tapes del xef, guardonat amb una Estrella Michelin pel seu restaurant Hotel Casamar (Llafranc, Girona). L’activitat, que tindrà lloc a les 13h del dimarts dia 26 a l’espai de tast de Prodeca (Saló Intervin), consistirà en la degustació de tres tapes maridades amb un vi blanc, un rosat i un negre. En un format proper i amè, els assistents podran decidir si el maridatge els hi convenç o, en cas contrari, quina seria la seva aposta. 
 

 
Aquest any la fira Alimentaria espera rebre al voltant de 140.000 visitants i 4.000 empreses de fins a 70 països. La Denominació d’Origen Catalunya comptarà també amb un business corner dins Intervin -la secció d’Alimentaria dedicada al món del vi i les begudes espirituoses-  per tal d’afavorir  trobades professionals entre els cellers que conformen la DO i els seus potencials clients.
 
La participació de la DO Catalunya en la fira Alimentaria forma part la campanya #DOCatalplat que la DO ha posat en marxa per commemorar l’any en què Catalunya ha estat designada Regió Europea de la Gastronomia. La DO Catalunya aposta per posar en valor i promoure el patrimoni agroalimentari i gastronòmic català, del qual el vi és part fonamental i un  dels grans plaers.

Accions destinades als joves
A més de la campanya centrada en la gastronomia, la DO Catalunya ha posat en marxa aquest any una altra campanya pensada per al segment de consumidor més jove: #laquintadelaDOCat
 
En aquest context s’emmarquen dues de les darreres propostes en les quals s’ha embarcat la DO Catalunya. La primera és el cicle Terrats en Cultura, organitzat per l’associació Coincidències, i que va néixer amb la intenció de reivindicar nous espais per a la cultura. Els Terrats en Cultura 2016 presenten un total de 13 activitats que transcorreran en diferents terrats de la ciutat de Barcelona entre el 6 de maig i el 6 de novembre. Una programació transversal que inclou teatre, música, cabaret, poesia i dansa.
 
Els vins de la DO Catalunya estaran presents en tots els Terrats d’aquest 2016, i molt especialment als Terrats de Vi (15 de juliol). Amb un marcat caràcter mediterrani, la poesia de Josep Pedrals i la música de Nico Roig seran acompanyades amb un tast de vi DO Catalunya, guiat per una sumiller de la denominació d’origen.
 
L’altra gran aposta de la DO Catalunya veurà el llum els pròxims dies. Es tracta de Vinòmics, una sèrie d’historietes gràfiques inspirades en el món del vi. A partir del proper mes de maig, i de manera mensual, 8 reconeguts autors presentaran la seva proposta de còmic i vi, en un projecte online on es barrejaran histories, anècdotes, emocions i humor per tal de mostrar el vi des de diferents punts de vista.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Sembla clar que augmentarà el consum de vins nacionals i locals en països productors
Sembla clar que augmentarà el consum de vins nacionals i locals en països productors | Pexels
Sergi Cortés
Wine Intelligence analitza com es comportaran els mercats i els consumidors després del coronavirus
Miquel Àngel Vaqué
Miquel Àngel Vaqué
Vaqué també va ser un dels renovadors del vermut a Catalunya
Josep Graells March, president de Vallformosa
Josep Graells March, president de Vallformosa
Ramon Francàs
Des de l’empresa es mostren convençuts de poder reconduir “totes aquelles conseqüències perjudicials” que pugui patir la plantilla | Vallformosa, amb una plantilla dec 125 treballadors, no ha paralitzat la producció