​El vi francès punxa a Bèlgica i a Holanda

Aquest passat 2015, Holanda i Bèlgica van seguir una evolució idèntica pel que fa a les importacions de vi segons l'OEMV (Observatorio Español de Mercados del Vino)

Codorníu Raventós creix un 7% gràcies a les marques clau i a la gamma alta

| 25/04/2016 a les 07:45h
Arxivat a: Mercats, exportacions, importacions, vi espanyol, Vi francès, mercats
Imatge il·lustrativa
Ambdós països van reduir força les compres a causa d'una important caiguda d'escumosos i envasats, vins amb més valor afegit. En canvi, va ser un any excel·lent pel que fa al vi a granel o en envasos de més de dos litres, productes que surten més barats. 

Tot i que França segueix sent el principal proveïdor de forma molt destacada, va registrar les seves pitjors xifres en el que va de segle amb 138 milions de litres (-11,5%) i 510.600.000 d'euros (-10,3%), el 45,5% del volum i el 55% del valor total. Bèlgica va reduir les seves importacions de vi un 4% en volum i un 6,7% en valor, fins als 303.500.000 de litres i els 929.800.000 d'euros. Pel que fa a Holanda, va caure menys que la mitjana, sobretot en valor, amb l'escumós espanyol evolucionant molt millor que el francès i l'italià .

Dins aquest panorama, Espanya guanya quota com a segon proveïdor a Bèlgica, ja que manté les vendes més o menys estables. Són dos mercats molt enfocats als vins espanyols amb major valor, amb poca quota per al granel, el que es tradueix en uns preus mitjans molt superiors a la mitjana d'exportació espanyola.
 

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)