NOVETATS

Vol d'Ànima de Raimat Rosé, per a l'hostaleria selecta i botiga especialitzada

Compost a base de pinot noir i chardonnay, el primer Rosé de la gamma de Ànima de Raimat destaca pel seu nou i atrevit mètode d'elaboració

Codorníu Raventós creix un 7% gràcies a les marques clau i a la gamma alta

| 12/04/2016 a les 13:32h
Arxivat a: Vins, Raimat, Vol d'Ànima de Raimat Rosé, Vol d'Ànima, Codorníu, vi rosat
Després del llançament de l'Ànima de Raimat, gamma de vins per a hostaleria selecta i botigues especialitzades, el celler Raimat, pioner en viticultura sostenible, crea el Vol d'Ànima de Raimat Rosé, un dels primers rosats d'Espanya elaborat amb un mètode revolucionari i amb l'elegància i l'estructura que aporten les varietats Pinot Noir i Chardonnay.
 
Elisabet Figueras, enòloga del celler, ha estat l'encarregada de, per una banda, veremar de nit per evitar l'oxidació i preservar els aromes, i, d'altra, preveure com la fermentació uniria les aromes i sabors de les dues varietats.

I és que, a diferència del procediment habitual, s'ha realitzat la barreja final abans de donar pas al procés de fermentació, pel qual només s'ha utilitzat el most flor.

El resultat és un vi jove, fresc, amb aromes a fruites vermelles madures que es barregen amb notes cítriques i tropicals, i de fruites amb os com el préssec en homenatge a les terres de Lleida.

El nou rosat de Raimat combina amb tot tipus de peix blau (tonyina, salmó o sardines), així com amb carns com la guatlla o el faisà o fins i tot amb llegums i verdures. La pasta, la pizza o els plats d'arròs, són altres de les opcions encertades.

La gamma Ànima de Raimat ha la seva imatge als singulars rajoles que l'arquitecte noucentista Rafael Masó va dissenyar per a la planta baixa del Castell de Raimat en els anys trenta, en els que com un jeroglífic trobem explicat l'origen del nom de la marca Raïm-Ma -Terra (Raïm-Mà-Terra). Ànima de Raimat representa un nou estil de vi per tal d'adaptar-se a noves tendències de consum: vins més afruitats, amb personalitat, amb potència i que reflecteixin el millor de la regió vinícola de la qual procedeixen.
El preu recomanat d'aquest rosat és de 7,40 €.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
Plaques fotovoltaiques al celler del Priorat de Família Torres
El celler ja ha reduït un 34% la petjada de carboni en relació amb el 2008 segons el balanç auditat del 2020
Il·lustració d'Estefanía Garcés
Il·lustració d'Estefanía Garcés | @naturaljuice_bcn
L'Estefanía Garcés ens explica com es fan els vins de maceració carbònica i quines diferències hi ha amb els vins joves
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 3 comentaris
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa