espai nutrició

7 blogs d'alimentació i nutrició que has de conèixer

7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa

Esmorzes de manera sana? 8 propostes ideals

| 06/04/2016 a les 10:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Espai Nutrició, Blogs d'alimentació, Nutrició, alimentació, nutrició, Blogs de nutrició
Aquesta setmana proposem set blogs. Els hem escollit pel seu rigor informatiu i científic, però sobretot, per la independència i llibertat dels seus continguts.

1- Mi dieta cojea, de l’Aitor Sánchez, dietista nutricionista, tecnòleg alimentari. Expert en comunicació nutricional, és molt crític amb els anuncis publicitaris enganyosos i tot un expert en mites alimentaris, que desmonta en les seves xerrades.

2- Lo que dice la ciencia para adelgazar, de Luís Jiménez, ens recorda que qualsevol afirmació sobre nutrició s’ha de sustentar amb l'evidència científica. En el seu blog ens explica amb un llenguatge divulgatiu els resultats dels estudis científics més actuals i ens ajuda a discernir quin són els estudis de qualitat i per què. També és autor de llibres de divulgació fàcils de llegir i rigorosos a la vegada.

3- Dime qué comes, de Lucía Martínez, especialitzada en dieta vegetariana (proposa també receptes a base vegetal molt apetitoses) i en dir sempre el que pensa. Sense cap mena de dubtes una veu lliure e inconformista en el món de la nutrició.

4- El Nutricionista de la general, de Juan Revenga, un gran exemple de periodisme nutricional honest, objectiu i fàcil d’entendre. És el blog que heu de llegir si busqueu una veu professional i equilibrada quan gran part de la premsa malinterpreta o manipula una notícia de nutrició amb l’objectiu d’atreure audiència (o d’agradar a algú).

5- Gominolas de Petróleo, en Papyrus ens guia entre tecnologia dels aliments, fraus i mites alimentaris amb un toc d’humor. Memorable l’entrada sobre alimentació infantil de l’estiu passat.

6- Dietética sin patrocidanores que, com el mateix nom indica, reuneix a un grup de Dietistes-Nutricionistes independents. També organitzen #jornadasDSP: una jornada científica sobre nutrició lliure de pressions i de patrocinis de la industria alimentaria.

7- Julio Basulto, dietista nutricionista especialitzat en alimentació infantil i per a dones embarassades i en lactància. Un professional lliure que no té por de criticar la professió mèdica quan no actua correctament.

Aquests professionals treballen amb la convicció que l'alimentació i la nutrició s’han de donar a conèixer al públic i als professionals amb informació actualitzada i, sobretot, sense la influència de la industria alimentaria, farmacèutica i para farmacèutica.

També us pot interessar

Ramon Roset | 16 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

blog
Maite Ferré, 06/04/2016 a les 16:30
+0
-0
Us envio aquest blog és molt interessant www.infotecablog. weebly.com



FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Javier Campo és sommelier i professor de Tecnologia de Servei a CETT-UB
01/01/1970
El concurs internacional Grenaches du Monde ha triat a la Terra Alta, i a la garnatxa catalana per extensió, com a seu per a la seva edició del 2018 | El concurs estrena el segon vídeo
01/01/1970
Un vi 100% garnatxa blanca amb una criança de 18 mesos en botes de roure de 225 litres i amb tel biològic | Criança de llarg temps en ampolla