espai nutrició

7 blogs d'alimentació i nutrició que has de conèixer

Recuperem un article de la sommelier i nutricionista Chiara Gai on ens recomana 7 blogs imprescindibles pel seu rigor científic i la seva independència informativa

Esmorzes de manera sana? 8 propostes ideals

| 18/08/2019 a les 10:23h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Espai Nutrició, Blogs de nutrició, nutrició, Nutrició, alimentació, Blogs d'alimentació
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana proposem set blogs. Els hem escollit pel seu rigor informatiu i científic, però sobretot, per la independència i llibertat dels seus continguts.

1- Mi dieta cojea, de l’Aitor Sánchez, dietista nutricionista, tecnòleg alimentari. Expert en comunicació nutricional, és molt crític amb els anuncis publicitaris enganyosos i tot un expert en mites alimentaris, que desmonta en les seves xerrades.

2- Lo que dice la ciencia para adelgazar, de Luís Jiménez, ens recorda que qualsevol afirmació sobre nutrició s’ha de sustentar amb l'evidència científica. En el seu blog ens explica amb un llenguatge divulgatiu els resultats dels estudis científics més actuals i ens ajuda a discernir quin són els estudis de qualitat i per què. També és autor de llibres de divulgació fàcils de llegir i rigorosos a la vegada.

3- Dime qué comes, de Lucía Martínez, especialitzada en dieta vegetariana (proposa també receptes a base vegetal molt apetitoses) i en dir sempre el que pensa. Sense cap mena de dubtes una veu lliure e inconformista en el món de la nutrició.

4- El Nutricionista de la general, de Juan Revenga, un gran exemple de periodisme nutricional honest, objectiu i fàcil d’entendre. És el blog que heu de llegir si busqueu una veu professional i equilibrada quan gran part de la premsa malinterpreta o manipula una notícia de nutrició amb l’objectiu d’atreure audiència (o d’agradar a algú).

5- Gominolas de Petróleo, en Papyrus ens guia entre tecnologia dels aliments, fraus i mites alimentaris amb un toc d’humor. Memorable l’entrada sobre alimentació infantil de l’estiu passat.

6- Dietética sin patrocidanores que, com el mateix nom indica, reuneix a un grup de Dietistes-Nutricionistes independents. També organitzen #jornadasDSP: una jornada científica sobre nutrició lliure de pressions i de patrocinis de la industria alimentaria.

7- Julio Basulto, dietista nutricionista especialitzat en alimentació infantil i per a dones embarassades i en lactància. Un professional lliure que no té por de criticar la professió mèdica quan no actua correctament.

Aquests professionals treballen amb la convicció que l'alimentació i la nutrició s’han de donar a conèixer al públic i als professionals amb informació actualitzada i, sobretot, sense la influència de la industria alimentaria, farmacèutica i para farmacèutica.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

blog
Maite Ferré, 06/04/2016 a les 16:30
+0
-0
Us envio aquest blog és molt interessant www.infotecablog. weebly.com



FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
La situació excedentària del sector és una de les raons de la caiguda de preus del raïm | El sector es felicita per la notícia després de reivindicar la limitació durant molt de temps
Imatge il·lustrativa
El vi i el cava, cinquè sector, representen el 5,14% de les exportacions catalanes | Disminueixen les exportacions un 10,57% en valor i un 4,86% en volum respecte el mateix període de 2018 | Les exportacions catalanes suposen prop del 20% del total de l’Estat
Imatge il·lustrativa
El celler Montsec, de la cooperativa d'Artesa, presenta el seu nou vi al Tossal de Pirapallars