FESTIVAL DECANTA

El Decanta es consolida com a proposta de música, vins i caves d’autor al Penedès

La 3a edició del Festival tanca amb èxit de participació i entrades exhaurides

Sanjosex amb Castellroig, Maria del Mar Bonet amb Juvé & Camps i Pau Figueres amb el Celler Esteve i Gibert han estat els protagonistes destacats

Presentada la 3ª edició de VÍVID, la festa de l’enoturisme de la Costa Brava

| 22/03/2016 a les 19:31h
Arxivat a: Actualitat, Decanta, cellers, Penedès, cava, vi, festival
La 3a edició del Festival Decanta de música, vins i caves d’autor de Sant Sadurní d’Anoia i Sant Llorenç d’Hortons ha acabat amb èxit de participació. Totes les activitats que requerien compra o reserva d’entrada han exhaurit les seves localitats i la resta, la doble presentació de llibres, les visites a cellers i la Taverna Musical Interactiva, han comptat amb una gran afluència de públic.

La presentació institucional del Festival va comptar amb l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell i Medall, i l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Jordi Ferrer i Durich, els quals van agrair la confiança del Decanta pels seus nuclis. Rosell va destacar el suport a la iniciativa des del primer any per part de la Capital del Cava i Ferrer, l’arribada al municipi hortonenc.
 

Sanjosex amb Castellroig a la Sala de Sant Llorenç d'Hortons divendres passat. Foto: Decanta


Música, vins i caves

Sanjosex i el celler Castellroig van obrir el Festival divendres passat a ‘La Sala’ de Sant Llorenç d’Hortons. La proposta musical del bisbalenc va combinar-se amb els vins i caves de terrer del celler penedesenc. Els dos vins del concert van ser el ‘So blanc’ del 2015, un Xarel·lo amb una petita aportació de  Malvasia, i el ‘So negre’ del 2014 amb Ull de llebre i Garnatxa amb 10 mesos en bóta de roure, acompanyats pel cava ‘Castellroig Rosat’ de Trepat i Garnatxa negra i el ‘Castellroig Gran Reserva’ brut nature.

Maria del Mar Bonet acompanyada de Borja Penalba a la guitarra i veu i del celler Juvé & Camps (foto de portada) van ser la proposta del dissabte al Celler de la Fassina de Sant Sadurní. El cava Xarel·lo monovarietal ‘Essential’ va obrir l’espectacle amb la cançó ‘Petita Festa’; el brut nature amb més història del celler, el ‘Reserva de la Família’, de llarga criança, va tenir la col·laboració del poeta valencià Albert Garcia i els aplaudiments per la ‘Dama d’Aragó’. El ‘Blanc de Noirs 2012’ de varietat Pinot noir, sorgit de les vinyes d’Espiells que s’estan treballant amb agricultura ecològica, es va acompanyar pel duet de veus als poemes de Penalba i Francesc Anyó, mentre que el cava ‘Milesimé’ de Chardonnay va servir perquè Maria del Mar Bonet reconegués a les dones de la música.

El guitarrista Pau Figueres va cloure la 3a edició del festival amb l’enòleg Albert López a La Sala de Tast de Cal Ferui (imatge inferior). Albert López, del Celler Esteve i Gibert, va presentar les seves tres referències, els dos blancs ‘Origen’ i ‘Les Vistes’ i el negre ‘L’Antana’.
 

Albert López del Celler Esteve i Gibert amb Pau Figueres a Cal Feru diumenge passat Foto: Decanta


Èxit de la Taverna i de les visites als cellers

Enguany també s’ha comptat amb una nova aposta per la Taverna Musical Interactiva a la Tasting Room de Cal Feru on els assistents han pogut degustar 19 referències de vins i caves del Penedès, cadascuna amb la seva pròpia música interpretada pel trio de jazz Àrid segons les peticions dels assistents. Al llarg de les tres franges en què va estar activa s’hi va acostar nombrós públic, en molts casos procedent de les diferents visites a cellers.

Doble presentació de llibres

L’edició 2016 va arrancar el dijous 17 a la Biblioteca Ramon Bosch de Noya amb doble presentació de llibres dirigida per la periodista de Rne4 Consol Sáenz. Pep Blay amb ‘Cançons de la nostra vida’ i Meritxell Falgueras amb ‘Els vins de la teva vida’ van compartir una tertúlia distesa on van explicar històries de cançons, vins i caves que es troben als seus llibres.

David Carabén, acompanyat de Salvi Moliner, va presentar Dissabte el seu llibre ‘La forma d’un sentit’ amb els vins ‘Estones de Mishima’, a la Sala de Tast de Cal Feru, els quals van explicar al públic assistent què s’amaga darrera les cançons de l’autor i com van sorgir les sinergies amb el Celler Estones per a que acabessin existint aquests dos vins inspirats de la cançó ‘Qui n’ha begut’, en el cas del negre, i ‘Vine’, en el cas del blanc. El públic assistent va poder degustar els vins mentre en rebien les explicacions per part dels autors.

Aparadors decorats i menús especials

Des d’uns dies abans del cicle, Sant Sadurní d’Anoia s’ha ambientat per aquest esdeveniment gràcies als comerciants que formen part de l’entitat Som Sant Sadurní decorant més de 40 aparadors amb motius relacionats amb el vi i la música i el cartell del Decanta. Alhora, nou restaurants han preparat menús especials en motiu del Decanta.

 

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Segons el cap d'enologia del Grup Freixenet, el primer en tocar físicament una ampolla Freixenet és el consumidor quan la treu de la caixa
Imatge il·lustrativa
La Generalitat destina 1 milió d'euros a incentivar l'ús d'aquest most en l'elaboració d'escumosos
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya
La Conca de Barberà compta actualment amb 2.875 ha de vinya | CRDO Conca de Barberà
Sergi Cortés
Les Catedrals del Vi, el paisatge, els cellers modernistes, la varietat trepat o el Viver de Celleristes són particularitats que fan de la DO Conca de Barberà una denominació d'origen única