NOVETATS

Torelló presenta el vi Rosa d’Abril inspirat en els rosers de la finca de Can Martí

Elaborat amb les varietats de raïm macabeu, malvasia i syrah dels ceps de Can Martí

Les roses actuen a la vinya com a biosensors

Torelló treu al mercat el nou cava ​“Grans Anyades”

| 16/03/2016 a les 17:23h
Arxivat a: Vins, Rosa d'Abril, Torelló
Els germans De la Rosa, propietaris de Caves Torelló
Els germans De la Rosa, propietaris de Caves Torelló | Arduino Vannucchi
Torelló, celler familiar situat al Penedès, presenta el nou vi rosat Rosa d’Abril, inspirat en els rosers de la finca de Can Martí, propietat de la família. Elaborat amb les varietats de raïm Macabeu, Malvasia i Syrah dels ceps de Can Martí, que han estat conreats en conversió a l'agricultura ecològica segons les normes del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i que implica la no utilització d’adobs i productes de síntesi a la vinya.
 
Des de fa més de 100 anys, a la finca de Can Martí es planten rosers, i no precisament per motius estètics o ornamentals, sinó com a prevenció. Les roses actuen a la vinya com a biosensors; tant els seus pètals com les fulles dels ceps poden contraure les mateixes malalties causades per fongs, essent les primeres les que mostraran els primers símptomes per ser més sensibles, així que les roses funcionen com un detector de possibles patologies.
 
El nom del vi s’inspira també en la rosa com a símbol de l’amor i just el seu llançament serà durant el mes d’abril, moment en què –per la diada de Sant Jordi- els cavallers regalen una rosa a les dames com a mostra del seu afecte. Rosa d’Abril presenta a més un color rosat i aromes amb molta fragància com les roses de la finca.
 
Aquest vi es presentarà als professionals que assisteixin a l’Alimentaria (del 25 al 28 d’abril), on Torelló estarà present enguany amb un estand de 110 metres.

El vi Rosa d’Abril 2015 ha estat elaborat en conversió a l’agricultura ecològica. L’anyada 2015 ha estat marcada per un hivern en què va haver-hi una intensa nevada a principis de febrer molt beneficiosa. Una primavera seca amb temperatures suaus va donar pas a un estiu molt calorós, especialment durant el mes de juliol, i unes tímides pluges al mes d’agost. Totes les varietats van presentar un estat sanitari perfecte obtenint uns vins tranquils d’excel·lent qualitat. D’aquesta primera anyada s’han embotellat 4.800 ampolles de 75 cl. i 430 màgnums.
 
Elaboració: Verema manual en caixes de 25 kg, i raïms passats per la taula de selecció. Premsatge de totes les varietats juntes. Fermentació en dipòsits d'acer inoxidable a temperatura controlada per conservar totes les aromes varietals i fermentatius.
 
Graduació: 11,5% Vol.
De venda a: botigues especialitzades i hostaleria.
PVP: 9,10€ (75 cl.) / 18,50€ (màgnum).
 
Varietats: macabeu: 50%, malvasia: 25% i syrah: 25%
 
Color: Presenta un color rosa pàl·lid amb tonalitats ambre, net i brillant.
Nas: Notes de fruita vermella madura, maduixes, gerds i lleugers records tropicals de litxi i mango. Fons floral.
Boca: Té una entrada amable i llaminera en continuïtat amb la part olfactiva, fresc i equilibrat, bona acidesa, llarg.
Maridatge: Recomanat per aperitius, peixos poc cuinats, sushi, marisc i també per acompanyar la pasta i els arrossos

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 2 comentaris
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Michael league té 4 Grammy amb un dels seus grups, Snarky Puppy
Michael league té 4 Grammy amb un dels seus grups, Snarky Puppy | Creative Commons
Sergi Cortés
Michael League, compositor i instrumentista novaiorquès, trasllada el seu festival Ground Up a l'Anoia | Ca N'Estruc, patrocinador, va donar el tret de sortida amb un concert amb petit format i un tast de vins al celler d'Esparraguera
Els 12 cuiners del festival.
Els 12 cuiners del festival. | festival gastronòmic oríGenes
Ruth Troyano
El festival gastronòmic OríGenes tindrà lloc un o dos cops l’any. De moment se celebrarà al Palauet de Teià, però no descarten altres localitzacions
Imatge il·lustrativa
​Els cellers De Muller de Reus, Padró i Família de Bràfim i Vives Ambròs de Montferri han estat els que han aconseguit més distincions, en una edició que ha quedat molt repartida entre el territori