Novetats

La Pocavergonya, el vi més descarat de la Ribera d'Ebre

La Pocavergonya és un projecte col·lectiu endegat des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

Neix per posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i per seduir al consumidor més jove

Tast de vins dolços de la DO Tarragona

| 15/03/2016 a les 08:07h
Arxivat a: Vins, La Pocavergonya
Imatge il·lustrativa
La Pocavergonya és un projecte col·lectiu que es va gestar ara ja fa més d’un any des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i neix per posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i per seduir al segment de consumidor més jove, en un moment en què creix el consum de vi català al país.

Els quatre cellers implicats en el projecte -Molí de Rué, Vins i Olis Suñer, Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume-, són també productors joves. Els elaboradors han treballat sota la direcció de la sumiller Sònia Farran, Nas d’Or Catalunya 2008, i la certificació de la Denominació d’Origen Tarragona.

Per tal de donar èmfasi i millorar la qualitat de les varietats escollides inicialment pel projecte es van implementar una sèrie de pràctiques a la vinya, com ara reduir el rendiment del cep, conduint-lo a produir menys raïm -i de major qualitat- a través de la poda i el despampolat. També es va portar un control exhaustiu de la verema i del procés de vinificació. La decisió del cupatge ha estat una unió d’esforços, escollint de les mostres obtingudes aquelles de major qualitat, i donant lloc al cupatge final de La Pocavergonya: macabeu, garnatxa i un petit percentatge de muscat.
 
El resultat final és un vi blanc, fresc, divertit i jove, innovador a la zona, concebut per als consumidors més joves i molt especialment per al públic femení. La producció estimada per aquest 2016 és de 11.000 ampolles, i es farà en dues fases.
La Pocavergonya estarà present a les grans ciutats catalanes i molt especialment a la ciutat de Barcelona i rodalies. Amb el tret de sortida del dia 14 de març a Vinebre, es posa en marxa la seva distribució arreu.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, i finançada pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Treballadors de Torres a principis del segle XX
Treballadors de Torres a principis del segle XX | Foto: Família Torres
‘Casa Torres y Compañía, cosechero y exportadora de vino’ es va fundar el 1870 | La cinquena generació de Família Torres se centra en elaborar vins singulars i en recuperar varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic
Imatge il·lustrativa
Els Sakura Women's Wine Awards, una de les principals cites amb el vi de país asiàtic, han premiat amb la Medalla Doble Or el cava Vilarnau Brut Reserva Orgànic i amb Medalla d'Or a Vilarnau Rosé Delicat.
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.