FIRES

​La Fira de les Cooperatives torna el 26 de març a Falset

Es podran degustar vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant i olis de la DOP Siurana

La jornada també inclourà el concurs La Cuina del Vi, tallers familiars i un berenar solidari

​Enoturisme a mida: cultura vitivinícola i entreteniment a l’alça amb Viemocions

| 04/03/2016 a les 11:20h
Arxivat a: Fires, DO Montsant, Fira de les Cooperatives, DOQ Priorat
Imatge il·lustrativa
El 26 de març, coincidint amb dissabte de Pasqua, el Castell del Vi de Falset acollirà la quarta edició de la Fira de les Cooperatives Agrícoles, una mostra dels vins i olis que els cellers cooperatius de la comarca elaboren sota l’empara de la DOQ Priorat, la DO Montsant i la DOP Siurana.

Aquest aparador del treball i els bons productes d’aquestes empreses de llarga i senyalada trajectòria s’ha convertit en una avantsala de la Fira del Vi de Falset. Enguany reunirà a l’absis del Castell la Cooperativa Falset Marçà, Celler de Capçanes, Vinícola del Priorat, Cellers Unió, Cooperativa de Cabacés i Cooperativa de La Serra d’Almos. A més, per tercer any, la Fira comptarà amb la participació d’una cooperativa convidada. Enguany serà L’Olivera Cooperativa, de la DO Costers del Segre.

Així doncs, de les 11 del matí i fins les 9 de la nit del dissabte 26 de març, les cooperatives presents oferiran als visitants tastos dels seus preuats vins i olis, que també es vendran al llarg de la jornada. Els tiquets, que inclouran 5 degustacions, la copa i una entrada a l’espai museístic del Castell del Vi, es podran adquirir per un import de 5€. 

A banda de l’espai de mostra i tast, la Fira acollirà també diverses activitats al llarg de la jornada. Una de les més destacades serà el concurs La Cuina del Vi, un concurs que fins ara tenia lloc durant la Fira del Vi, al maig. El certamen, que arribarà a la 19a edició, es durà a terme a les places del Castell. Obert a tothom que hi vulgui participar, el concurs té com a requisit que, en l’elaboració dels plats,els vins i olis dels cellers cooperatius presents hi tinguin un paper destacat.
Altres activitats programades durant la quarta edició de la Fira seran el taller familiar “Pintar amb vi”, taller que conduirà l’artista Marta Arañó, el tast guiat dels productes de la Cooperativa l’Olivera, i el berenar solidari per recaptar diners per ajudar el poble sirià.
En només quatre anys, la Fira de les Cooperatives s’ha fet forat entre els esdeveniments gastronòmics, i molts la consideren un tastet previ per matar el cuc a l’espera de la Fira del Vi de Falset. És així que en la darrera edició d’aquesta mostra es van vendre més de 450 tiquets, que equivalen a 2.250 degustacions de vins i olis.
La Fira de les Cooperatives Agrícoles és organitzada per la Fundació Castell del Vi i les cooperatives participants.

També us pot interessar

Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
Imatge il·lustrativa
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Nico Bour és cofundador d'Uvinum
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb Nico Bour, cofundador d'Uvinum, el Marketplace de vins, cerveses i destil·lats de referència a Europa.
Imatge il·lustrativa
Convocada pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya per impulsar la recerca infermera amb impacte social | Cava Bertha ha produït un cava solidari i els beneficis de la seva venda es destinaran al finançament d’aquest projecte
Imatge il·lustrativa
A més, l’anyada 2018 es caracteritza per una matèria primera excel·lent que ha de permetre l’obtenció de vins de gran qualitat.