Advertisement

enoturisme

​Enoturisme a mida: cultura vitivinícola i entreteniment a l’alça amb Viemocions

Sobrevolar el Penedès en ultralleuger, fer el teu propi cava o visitar les vinyes i les trinxeres de la Terra Alta són algunes de les propostes de l'empresa Viemocions

L'agència d’enoturisme es declara compromesa amb la difusió de la cultura vitivinícola

Priorat Enoturisme presenta un vídeo amb el Priorat com a protagonista

| 25/02/2016 a les 10:27h
Arxivat a: Enoturisme, Viemocions, cultura vitivinícola, Enoturisme
Imatge il·lustrativa
Sobrevolar el Penedès en ultralleuger i celebrar-ho després elaborant el teu propi cava o recórrer paisatges de vinyes i trinxeres a la Terra Alta són només algunes de les rutes a mida de Viemocions, una de les agències pioneres en serveis d’enoturisme, un model de turisme que està creixent amb força.

Vols sobrevolar el Penedès i elaborar el teu propi cava per festejar-ho? Viu un cap de setmana d’immersió al Penedès: gastronomia local, allotjament en un establiment emblemàtic, visita al Vinseum i al Celler Artcava, on elaboraràs el teu propi cava i brindaràs pel teu bateig en ultralleuger a la comarca”. Aquesta és una ruta tipus pensada per l’enoturista: turisme exclusiu vinculat al món vinícola amb promesa d’entreteniment. El vi és cada vegada més el pretext de viatge per un públic motivat per la cultura vitivinícola; és el fil conductor per viure una experiència diferent, lligada a un elaborador, el seu entorn i la seva gent. I a aquest públic inquiet s’hi complementa l’agència d’enoturisme: empreses especialitzades a oferir-li paquets a mida que engloben la visita a un celler a la resta d’atractius de la zona vitivinícola com poden ser la gastronomia local, la història, i la tradició i cultura populars.

Enoturisme: entreteniment i cultura vitivinícola
L’enoturisme va més enllà d’una visita a un celler per conèixer el procés de vinificació dels seus vins. És també (o sobretot) entreteniment i relat, la particular història del celler vinculada al seu entorn i territori. L’enoturisme respon a un nou model de turisme experimental i creatiu, en el qual el turista ha deixat de ser un espectador de pas per un lloc per voler viure experiències diferents a partir del contacte amb la gent, la cultura i la idiosincràsia d’un lloc. Engloba així un ventall de serveis turístics d’interès d’una zona vitivinícola.I a les propostes de cellers per atraure visites i promoure el coneixement de la marca i els seus vins, se sumen les que vénen dirigides per agències especialitzades en turisme vitivinícola. Aquestes actuen d’intermediari entre el celler i el públic alhora que faciliten l’organització de la visita. Singularitat i diversió –l’apel·lació a les emocions- són el valor afegit a les visites a cellers que proposen aquestes agències, les quals tenen el seu millor reclam en vendre l’Experiència.
 

Ens agrada que ens expliquin històries; el món del vi ens evoca sensacions viscudes i ens proposa aventures mentre ens descobreix rutes arreu del món. Volem compartir amb vosaltres un viatge emocional, sensitiu i estimulant pel món del vi, les terres i les persones que el conreen; persones que hi estan arrelades, que n’han fet una manera de viure i que amb generositat ens ofereixen aquestes vivències i coneixements de primera mà”.
Així es presenta l’equip de Viemocions, agència d’enoturisme compromesa amb la difusió de la cultura vitivinícola. Formada per un equip interdisciplinarii apassionats per aquest sector, Viemocions ofereix un servei professional de rutes singulars al voltant del sector vitivinícola. Des de paquets tancats amb programes molt diversos a visites o esdeveniments a mida, Viemocions dóna les garanties d’una agència de viatges.

Rutes que combinen passat, present i futur
La història d’un celler i l’elaboració dels seus vins no es pot desvincular de la del seu context històric i social; de la seva gent i el seu entorn, paisatge i clima. Les sortides enoturístiques que combinen història i visita al celler són un bon reclam i tenen cada vegada més seguidors.

Aquí en descrivim algunes:
“Terra de vins i trinxeres”, una escapada a escenaris vitivinícoles amb un marcat rerefons històric com la Batalla de l’Ebre a la Terra Alta: visita a cellers que estan protagonitzant el ressorgir d’aquesta denominació d’origen i donant-li projecció internacional en el seu context històric.
“Cartoixa, mina i vinyes”. Visita a la Cartoixa de Scala Dei -la més antiga de la península Ibèrica, a la Cooperativa Falset-Marçà -celler modernista únic-, a les històriques mines de plom de Bellmunt i a un celler familiar.
“Paisatges, vinyes i castells”. El Penedès menys conegut, el profund, amb vinyes situades en petites i silencioses valls per sobre dels 500 m d’alçada que descobrireu de la mà d’un pagès que us obrirà les portes de casa seva. Paisatges amb castells de defensa i castells humans, amb els Castellers de Vilafranca.

Rutes que combinen descans i exclusivitat
Altres sortides són les que venen exclusivitat i benestar entorn d’un celler i paisatge vinícola amb especial cura als vins i la gastronomia.
A tall d’exemple, un cap de setmana enogastronòmic i de relaxament a tocar de Barcelona: visita a un celler amb exclusiu tast dels seus vins, dinar gourmet d’alçada i ruta en 4x4 per les vinyes; sopar especial amb vins de la DO i descans en un hotel amb Spa i circuit termal.

Més informació sobre rutes i serveis a mida al web de Viemocions.

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 

 
Imatge il·lustrativa
El celler reafirma així la seva aposta pels Grans Reserves ecològics | Singular amplia la gamma dels monovarietals com Milesimé, Milesimé Rosé i Blanc de Noirs
Imatge il·lustrativa
Descobrir o redescobrir l'Empordà vinícola és una experiència que va molt més enllà d'una visita i un tast | T'ajudem a triar algunes de les millors experiències
Imatge il·lustrativa
La vinya a Catalunya s'encamina cap a ser majoritàriament ecològica | Les dades del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) mostren que més d'un terç de les vinyes catalanes ja són ecològiques
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca.
Barri del Molí d'en Rovira a Vilafranca. | Grup Patrimoni Històric de l'Arquitectura del Vi de Vilafranca
Jordi Bes
Els diversos destins d'un barri vinícola, una casa senyorial i un celler modernista fan témer que la seva preservació es vegi compromesa, almenys tal com se'ls coneix ara | Historiadors i arquitectes fan un toc d'atenció a Vilafranca del Penedès per no malmetre el conjunt de les naus del carrer del Comerç, nascudes el segle XIX amb el ferrocarril per comerciar amb el vi