Cocteleria

Sant Pol de Mar busca el millor còctel jove de Catalunya

L’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar organitza demà dia 25 la final del 33è Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, que premiarà originalitat, habilitat i sabor

​Diego Baud, millor bartender d'Espanya de destil·lats Bourbon

| 24/02/2016 a les 16:59h
Arxivat a: Actualitat, Cocteleria

 

L’Hotel-Escuela de Sant Pol de Mar (Barcelona) celebrarà el proper dijous 25 de febrer la final de la 33ª edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya. El certamen es dirigeix a joves estudiants d'hostaleria i professionals menors de 25 anys, que hauran de presentar un còctel inèdit al jurat.
 
Els concursants hauran de superar primer una prova teòrica, que es comptabilitzarà amb un màxim de 10 punts, mentre que el jurat valorarà l'habilitat en la preparació de cada beguda amb un màxim de 30 punts i la degustació de la mateixa, amb fins a 29 punts. Els participants no podran trigar més de cinc minuts a realitzar el seu còctel. A més, una vegada realitzat, cada concursant haurà d'explicar els ingredients del seu combinat, així com les seves característiques.
 
Es lliurarà el Trofeu Manuel Villalante al concursant que rebi la millor puntuació global, mentre que el segon classificat obtindrà el Trofeu Especial Club del Barman. Així, la millor explicació de combinat, el còctel millor valorat pel jurat degustador i el millor valorat quant a habilitat, també seran premiats. El jurat estarà compost per Josep Gotarda Jr, President del Jurat d'Habilitat; Manel Tirvio, President del Jurat de Degustació; José Roldán, de l’Associació Catalana de Sommeliers; Nan Ferreres, Directora de la Escola d’Hostaleria CETT, Núria Montmany, dels Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi; Iñaki Gorostiaga, Director de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona, i Ramon Serra, President de l’EUHT StPOL.
 
Es tracta d'una aposta de l'Hotel-Escola per incorporar al món dels còctels la innovació present de forma constant en l'univers gastronòmic i per oferir una oportunitat als joves talents del país de demostrar la seva vàlua i creativitat.
 
Sobre l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar
H-E StPOL ofereix un model únic a Espanya, el d'hotel-escola universitari, basat en la gestió exclusiva per part dels seus propis alumnes, sota supervisió dels seus professors. Sant Pol és una escola de prestigi al món de la gastronomia, la restauració i la gestió hotelera, reconeguda internacionalment, amb gairebé 50 anys d'experiència durant els quals ha comptat amb la col·laboració de xefs de primera línia.

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala | 2 comentaris
Us proposem cinc vins negres molt ben fets, amb preus imbatibles, i fàcils de trobar a qualsevol supermercat.
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Al 55è concurs Tastavins DO Penedès s'han presentat 149 mostres de 48 cellers | Us llistem els vins premiats posant el focus en els 7 vins amb la categoria Or
Imatge il·lustrativa
Aquesta setmana us proposem un vi blanc de la Terra Alta, i un vi rosat i un vi negre del Montsant
Imatge il·lustrativa
Pixabay
La Setmana del Vi Català torna el pròxim octubre | El Showroom del Vi Català se celebrarà a Fira Barcelona, en el marc del Gastronomic Forum