ART I SURO

«The Queen of Cork» o l'art dels taps de suro

Artistes com Conrad Engelhardt o Daniel Kubini utilitzen els taps de suro per crear espectaculars obres d'art dignes de les millors exposicions del món

Us proposem una visita virtual per les seves creacions

Què es pot fer amb un tap de suro? Creacions curioses...

| 24/02/2016 a les 08:26h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Reportatges, curiositats, Art amb suro, Conrad Engelhardt, Daniel Kubini
Londinenc i químic de formació, reconeix la complexitat d'un vi i la seva vessant artística. Per això Conrad Engelhardt combina milers i milers de taps, de diferent procedència, per fer espectaculars quadres. Els colors i les aromes del vi l'inspiren, igual que l'impressionisme, i el transporten a un univers de colors, textures, olors i sabors... art en estat pur.

Daniel Kubini, conegut com "Tutti", és l'altre gran artista del suro. Nascut a Txecoslovàquia al 1983 es defineix com a "sommelier autodidacta i creatiu", a qui sempre li ha agradat el bon vi, i que un bon dia, després d'obrir un champagne, va decidir utilitzar-ne el suro i la càpsula... havia nascut "The Queen of Cork"...

Vegeu algunes de les seves obres:

Conrad Engelhardt.

Font: Cork by Cork
 

Marilyn, 2012

 

Colour Blind, 2012

 

Her Majesty, 2014


 

Aung San Suu Kyi, 2013


 

Back Of Seated Woman With Blanket, 2012


Daniel Kubini.
Font: Art of Cork
 

The Queen of Cork | 11.956 taps de suro utilitzats | 300 hores
 

També us pot interessar

Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla?
Amb què acompanyarem les bombolles de la revetlla? | Pixabay
Laura Conde | 1 comentari
Cinc propostes ideals per acompanyar una beguda versàtil i gastronòmica com el cava.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció de 10 vins que demostren el gran potencial del vi cooperatiu català.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés | 1 comentari
Encetem una proposta setmanal on entrevistarem els restaurants guanyadors de l'última edició del Cartaví | Sergi de Meià, del restaurant Sergi de Meià, ens explica l'actualitat i com veu el futur post Covid-19.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
D'esquerra a dreta, Joan Soler (DO Pla de Bages). Pilar Just (DO Montsant), Sergi Cortés (Cupatges), Xavier Pié (DO Catalunya) i Joan Huguet (DO Penedès)
Sergi Cortés
Parlem amb els presidents de les denominacions d'origen Montsant, Penedès, Catalunya i Pla de Bages.
Jordi Alcover i Sílvia Naranjo durant la festa de presentació de La Guia de Vins 2020
Jordi Alcover i Sílvia Naranjo durant la festa de presentació de La Guia de Vins 2020
La Guia de Vins de Catalunya 2021 veurà la llum el proper 15 d’octubre i estarà disponible tant en format paper com digital.
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu
Raïm de Mas Martinet afectat pel Míldiu | Mas Martinet
Jordi Bes
Una collita marcada pel coronavirus i el míldiu, un fong que fins i tot ha fet renunciar a l'elaboració d'alguns vins, si bé això no ha estat tot, com testimonia Sara Pérez: "Hem perdut la collita per les conviccions" | El raïm veremat és de qualitat i els romanents de vi que quedaven per vendre poden compensar en part les pèrdues causades pel fong: "Si havia de passar, que sigui aquest any"