ALIMENTARIA 2016

​Augmenten els importadors convidats a visitar les 4.000 empreses participants a Alimentaria 2016

Del 25 al 28 d'abril, Alimentaria celebrarà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona el seu 40è aniversari

Per primera vegada, el sector vitivinícola tindrà el seu propi programa amb 180 compradors convidats internacionals d'aquesta indústria

Intervin es reinventa per reforçar el lideratge internacional del sector del vi

| 28/01/2016 a les 13:21h
Especial: PROPERES ACTIVITATS
Arxivat a: Fires, Alimentaria 2016, Vinorum
Imatges de l'anterior edició del Vinorum
Imatges de l'anterior edició del Vinorum | Alimentaria
Del 25 al 28 d'abril, Alimentaria celebrarà al recinte Gran Via de Fira de Barcelona el seu 40è aniversari apostant per consolidar la seva posició com a plataforma d'internacionalització de les empreses participants. Per a això, el saló n'augmentarà el nombre de compradors internacionals convidats que participaran en trobades de negocis i altres espais generadors d'oportunitats exportadores. 
 
Com afirma el president d'Alimentaria i de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet: "Volem ser la via d'accés més directa, ràpida i efectiva a mercats que suposin una oportunitat per a l'empresa alimentària i, sobretot, ser suport per a les pimes". 
 
Aquesta és la missió d'Alimentaria, que centrarà tots els seus esforços en facilitar el contacte entre compradors internacionals i les 4.000 empreses participants, de 70 països. S'espera que més de 140.000 visitants, el 35% de fora d'Espanya España, vagin a la fira per trobar oportunitats de negoci i conèixer la última innovació del sector de l'alimentació i la gastronomia. 
 

Imatges de l'anterior edició del Vinorum Foto: Alimentaria


Alimentaria 2016 ha potenciat el seu programa de compradors internacionals, identificant i convidant directament a més de 800 importadors i operadors clau de la distribució, el retail i el canal Horeca, procedents d'Amèrica Llatina, Àsia, Estats Units, Canadà, Europa i Orient Mitjà. Per aquesta acció, l'organització ha incrementat un 35% la seva inversió amb l'objectiu d'augmentar el número de hosted buyers de 2014. 
 
Alimentaria pretén atraure professionals de tot el món i superar els 42.000 visitants internacionals totals que es van registrar a la passada edició. 
 
El director general d'Alimentaria Exhibitions i del saló, J. Antoni Valls, destaca: "En aquesta edició la internacionalització, la innovació, però també el negoci seran els protagonistes. Estem treballant perquè la fira resulti una gran xarxa de contactes i un motor d'oportunitats perquè les empreses i visitants aprofitin al màxim la seva participació a Alimentaria 2016".
 
Entre aquests programes de trobades de negocis, la novetat serà l'Intervin Business Meetings. Per primera vegada, el sector vitivinícola tindrà el seu propi programa amb 180 compradors convidats internacionals d'aquesta indústria. Igualment, tindrà lloc el Food&Drink Business Meetings, on es duran a terme entrevistes entre expositors i compradors extra europeus. Per la seva banda, el Brokerage Event serà l'indret per concretar acords comercials i de cooperació tecnològica entre empreses i centres europeus de R+D+i. 
 
Nous sectors 
L'any 2016, Alimentaria reformula la seva estructura i afegeix noves àrees expositives. La fira manté els seus clàssics salons locomotora Intervin, Intercarn, Interlact i Restaurama, i presenta Multiple Foods, que sorgeix com el nou saló de les tendències alimentàries i els productes especials i funcionals aglutinant Expoconser, els International Pavilions, Lands of Spain, Snacks, Biscuits & Confectionary, Mediterranean Foods, Healthy Foods i Fine Foods, a més de la zona Premium i la Barra dels Olis d'Oliva. 
 
Amb la creació d'aquest nou saló multisectorial, que concentrarà pràcticament la meitat dels expositors d'Alimentaria, s'incrementen les possibilitats de participació de marques en base a nous eixos i tendències de consum, i es propicien sinergies entre les firmes i els sectors productius representats. Una altra novetat destacada és la incorporació a Restaurama del saló Expobebidas i de les empreses de Congelexpo.

Tota la innovació i les futures estrelles de l'alta cuina
Entre les activitats de la fira destaca l'espai gastronòmic The Alimentaria Experience que aquest any tornarà a comptar amb xefs consagrats com Joan Roca o Angel León, però que posarà l'accent en el relleu a l'alta cuina que protagonitzaran els joves i les dones amb noms com Ana Merino, Beatriz Sotelo, Eduard Xatruch, Oriol Castro o Virgilio Martínez. En total prop de 40 cuiners participaran als tallers i showcookings programats per experimentar en primera línia les noves tendències d'una gastronomia que projecta internacionalment els aliments i begudes espanyoles. 
 
Alimentaria inclourà l'espai Vinorum Think on es desvetllaran les últimes novetats del sector, els vins que estan marcant tendència i els secrets per entrar en mercats clau com l'asiàtic de la mà de prestigiosos experts, crítics de vi, enòlegs, masters of wine, sommeliers i xefs que realitzaran xerrades, tasts i demostracions culinàries. Els espais de degustació de la Barra d'olis d'oliva gourmet i la mostra "Espanya, el país dels 100 formatges" completaran tota una experiència gastronòmica. 
 

També us pot interessar

Imatge il·lustrativa
L’Oficina Espanyola de Patents i Marques n’ha prohibit el registre del logotip perquè el considera inconstitucional | Lovers Wine Elegance manté el logotip amb el llaç i hi incorpora un segell amb la paraula “censurat” sobre un fons groc
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar
Rubén Pol, sommelier del restaurant Disfrutar | Francesc Guillamet
Sergi Cortés | 1 comentari
Parlem amb el Rubén Pol, sommelier del restaurant barceloní Disfrutar
Imatge il·lustrativa
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Salmos 2016 de Família Torres obté el Priorat Trophy del certamen | El jurat està format per 400 experts de vi de 38 països, entre ells Masters of wine
Imatge il·lustrativa
En Carles Xuriguera i la Romina Ribera ens proposen una sèrie d'escenes, més o menys habituals, i més o menys "kafkianes" que ens fan reflexionar sobre el moment actual dels vins catalans.
Imatge il·lustrativa
La tercera edició del cicle Vi en Viu apropa la música al celler amb tres concerts de petit format