LLIBRES

“Totes les regions vinícoles es mereixen una guia d’enoturisme com aquesta”

Tamlyn Currin, col·laboradora del web JancisRobinson.com, valora de manera extraordinària la guia Vinologue Priorat

| 26/01/2016 a les 10:44h
Arxivat a: Llibres, Vinologue Priorat, Tamlyn Currin, Jancis Robinson, Vinogolue Priorat
Imatge il·lustrativa
Les ressenyes de llibres sobre vins que la Master of Wine britànica Jancis Robinson publica anualment al seu lloc web, aquest any inclouen la 2a edició de la guia Vinologue Priorat. L’autora de la ressenya, Tamlyn Currin, col·laboradora de Robinson, es desfà en elogis pel llibre i el recomana efusivament als amants del vi. “Totes les regions vinícoles es mereixen una guia d’enoturisme d’aquesta alçada, i tots els enoturistes es mereixen una guia de vins tan bona”, sentencia.

La ressenya destaca la profunditat i nivell de detall del llibre, que inclou perfils de 114 elaboradors de la denominació d’origen qualificada Priorat, a més de notes de tast i valoracions de 380 vins, dient: “[l’autor Miquel Hudin] ha aconseguit no sé com farcir les pàgines de tota mena d’informació sense que semblin atapeïdes". Currin també ressalta el caràcter volgudament pràctic de les guies Vinologue i el protagonisme que donen als vins: “El caràcter pràctic, net i elemental però alhora perspicaç d’aquesta guia és enginyós. No hi ha greix innecessari en aquestes pàgines, ensabonades o informació supèrflua, realment el protagonista absolut és el vi".

La ressenya, que és tota excepcionalment positiva, acaba dient que “el que fa aquesta guia única és l'extraordinària capacitat de Hudin d'entendre la ment tant de l’elaborador com del viatger i com, amb aquest petit llibre, aconsegueix fer-les parlar entre elles. Més que un autor de guies de viatges és un constructor de ponts, un emissari".

Ja l’any passat un altre col·laborador de Jancis Robinson havia ressenyat molt positivament un altre títol de la col·lecció de guies Vinologue, concretament sobre la DO Montsant que podeu trobar aquí. La col·lecció Vinologue és la iniciativa del periodista de vins i sommelier californià Miquel Hudin, actualment resident a Catalunya i un gran coneixedor dels seus vins. Podeu trobar més informació sobre els llibres o adquirir-los a través del seu lloc web: Vinologue.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
El celler ofereix la possibilitat que tothom que hagi passat l’aniversari en confinament pugui gaudir com a convidat d’una de les seves experiències | L'oferta serà vàlida durant tot aquest any 2020 | Llopart amplia les propostes enoturístiques posant l’accent en les visites a l’aire lliure
Imatge il·lustrativa
Laura Conde
Repassem les tendències d'una cuina, la vegetariana, que probablement visqui el seu millor moment.
Imatge il·lustrativa
Sergi Cortés
Entrevista amb Joan Josep Raventós, portaveu de Vi i Cava de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC)