VINS

Els vins de la setmana

Aquesta setmana proposem 2 vins i 2 caves

El Visol i el Clos Nostre Senyor de Caves Mestres, el Siurà de Vins de Taller i el Malondro 2012

Els vins de la setmana

| 21/01/2016 a les 08:29h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Els vins de la setmana, Vins Tastats
Imatge il·lustrativa
Mestres Clos Nostre Senyor Brut Nature Gran Reserva 2004
DO Cava
Macabeu, xarel·lo i parellada.
Color daurat intens. Recomanem tastar-lo en una copa de vi blanc (no apreciarem el rosari però obtindrem més aromes). El seu carbònic és efímer, forma una bona corona que s’esvaeix ràpidament.
En nas hi trobem delicades notes terciàries provinents de la seva llarga criança i aromes afruitades, de poma al forn i de melmelada d’albercoc. Anisats, espècies dolces com la canyella, fumats, pa torrat, crema pastissera, molta complexitat aromàtica...
La seva entrada en boca està marcada per un carbònic molt fi i que es fon ràpidament. Complex, conserva una molt bona acidesa en un pas de boca que mostra cremositat i voluptuositat i deixa un conjunt d’aromes provinents de la seva criança, làctics, torrefactes, cacau i sabors madurs. Final llarg i sec.
http://www.mestres.es/

Mestres Visol Brut Nature Gran reserva 2010
DO Cava
Macabeu, xarel·lo i parellada.
Color groc palla amb reflexos daurats. Bombolla fina.
En nas té unes aromes lleugerament torrades, de fruits secs i algunes notes de llevats. Amb evolució van apareixent aromes de fruita blanca madura, flors blanques i cítriques sobre un fons de notes lleugerament torrades, vainilla i records de pastisseria.
En boca és fresc, voluminós i untuós. Carbònic molt ben integrat. Acidesa molt viva, de record cítric, fruita madura i notes de criança. Final llarg i sec.
http://www.mestres.es/

Siurà 2011 de Vins de Taller
Vi negre del celler empordanès Vins de Taller. El·laborat amb 56% Marselan, 27% Merlot, 17% Cot (sense DO).
Color cirera picota amb ribet cardenalici. Bona cobertura. Net i brillant.
Força intens en aromes de fruites del bosc negres madures: nabius, mores, cassís,... Notes balsàmiques, de regalèssia, vegetals... i en darrer terme apareixen aromes lleugerament torrades i fumades.
En boca és ample, rodó i madur. Bona acidesa, ben estructurat i amb els tanins polits. Les notes de la seva criança predominen per sobre de la fruita, tot i que mostra un bon equilibri. Força llarg.

Malondro 2012
Malondro 2012: DO Montsant
Vi fet amb garnatxa i samsó del celler de El Celler de Cornudella del Montsant.
Color vermell cirera picota amb ribet grana. Capa mitja. Net i brillant.
Notes inicials torrades i de vainilla, que poc a poc passen a segon terme deixant aflorar aromes de fruita vermella i negre força madura, especiades i de sotabosc.
Té una bona entrada en boca, mostrant-se fresc i amb bona acidesa. Voluminós i lleugerament càlid en el seu pas de boca,  té una taní present i bona presència de la fruita acompanyada d’espècies i notes de sotabosc.

També us pot interessar

Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Carn a la brasa acabada al forn de carbó Josper del restaurant Maison Carne
Lourdes López | 1 comentari
Brases, fumats i molta paciència. Fer la barbacoa a casa és complicat. En aquests restaurants de Barcelona menjareu carns, peixos i vegetals a la brasa. Sereu feliços i esmolareu l'escuradents
Imatge il·lustrativa
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.
Imatge il·lustrativa
La Guia de Vins de Catalunya publica els millors vins d'aquesta edició 2021

COMENTARIS

UN VI QUE PARLA FRANÇES
Manuel Duran, 21/01/2016 a les 15:57
+0
-0
El Siurà deu estar indicat per acompanyar la truita a la francesa.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Pedro Ballesteros ha radiografiat els escumosos espanyols per publicar a la revista Decanter
Imatge il·lustrativa
Xavi Ayala
Us donem 5 idees de vins originals i atrevits per regalar ara que s'ha acabat l'estat d'alarma
Imatge il·lustrativa
Freixenet fa el salt al mercat del vi amb la seva nova Col·lecció de Vins Freixenet | Els nous productes ja estan disponibles en supermercats i hostaleria
Imatge il·lustrativa
Vive4all
El celler del Penedès ofereix visites adaptades a tots els públics i apropa el seu model d’enoturisme responsable i sostenible a persones amb discapacitats físiques i visuals.