LLIBRES

El llibre Barcelona Wine rep el premi “Best Wine TourismBook in Spain”

Premiat com a Millor Llibre d’Enoturisme de l’Estat espanyol en els Gourmand Awards 2015, el concurs de llibres de vins més important del món

Barcelona Wine, el nou llibre de Lluís Tolosa

| 15/01/2016 a les 12:37h
Arxivat a: Llibres, Barcelona Wine, Lluis Tolosa
El llibre de l’autor Lluís Tolosa, publicat amb la col·laboració de Turisme de Barcelona i la Diputació de Barcelona, ha estat premiat com a Millor Llibre d’Enoturisme de l’Estat espanyol en els Gourmand Awards 2015.

Al Gourmand Awards cada any hi participen més de 7.000 llibres de vins i gastronomia publicats a més d’un centenar de països d’arreu del món. 
En aquesta primera fase, s’han premiat els millors llibres de vins de cada país. El llibre no només ha guanyat el premi “Best Wine TourismBook in Spain”, sinó que també s’ha classificat entre els sis millors llibres d’enoturisme del món. Per ordre alfabètic de països, aquests són els sis finalistes mundials:

• Austràlia. Explore Aussiewineries (AGWA)
France. Vins et villages de France (Le Chêne)
Portugal. Guide to wine tourism in Portugal (ZestBooks)
SouthAfrica. Thebeer safari. LucyCorne (Struik)
Spain. Barcelona wine. Lluís Tolosa (Tolosa Wine Books) 
UK. Wine trails (Lonely Planet)
 
Ara, aquests sis llibres participaran en la final mundial que se celebrarà el proper 28 de maig a Yantai, la gran zona vitivinícola de Xina, on competiran pel premi “Best in the World” per triar el millor llibre d’enoturisme del món.

Aquesta serà la tercera vegada que l’autor Lluís Tolosa és finalista mundial dels Gourmand Awards. El seu llibre Vinos y Bodegas de Rioja (LTA Ediciones) va guanyar la final mundial i es va proclamar “Best in the World 2007” a Pequin. El seu llibre Vinosextraordinarios (Ed. Lunwerg) va guanyar el “Best in the World 2014”, també a Pequin. Des de llavors, Lluís Tolosa és col·laborador habitual de la revista Wine in China, que publica més de 70.000 exemplars mensuals.

Barcelona Wine. Enjoy Wine Tourism in the City (PVP 19,00 euros) és un llibre publicat en català, castellà, anglès i francès, amb l’objectiu de posicionar la ciutat de Barcelona com a capital enoturística, amb 600 cellers al seu voltant, i per situar-la també com a motor de consum del vi català. Un llibre dirigit els propis barcelonins, als catalans i als vuit milions de turistes que visiten la ciutat cada any.

També us pot interessar

Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom.
Marta Rovira, del celler prioratí Mas d'en Gil, ensenya la llicorella al món a través de l'aplicació zoom. | Marzena Dziuk
Jordi Bes
Molts han hagut de recórrer a ERTOS però fan mans i mànigues per seguir cuidant de la vinya i dels animals | La cooperativa l'Olivera manté el coronavirus allunyat del seu projecte social i acorda seguir elaborant el vi de Barcelona
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Selecció per a un Sant Jordi #confinats
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Ada Parellada del restaurant Semproniana
Carme Gasull
La situació derivada pel Covid-19 està afectant durament el sector de l’hostaleria i la restauració. Què fan, com i des d’on algunes dones de la gastronomia per afrontar-la? Com veuen el futur?

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge il·lustrativa
Fill de Sant Climent Sescebes i nascut en terrenys de pissarra i sorra neix un dels vins negres més interessants de l'Alt Empordà.
Imatge il·lustrativa
Ramon Francàs
Tastem 16 escumosos DO Cava de gamma alta de menys de 20 euros
Imatge il·lustrativa
Per a potenciar la recuperació econòmica després de la COVID-19, el celler del Penedès ha donat 20.000 ampolles de vi i 5.000 d’oli d’oliva verge extra amb un valor de més de 300.000€ al canal HORECA
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament.
Mas Comtal i Mas Blanch i Jové han plantat vinya durant el confinament. | Twitter
Jordi Bes
Les hectàrees de varietats tradicionals no paren de créixer ni durant el confinament, però quan es tracta de vendre vi segueixen tenint sortida també les foranes | Les garnatxes estan entre les més plantades pel potencial que hi veuen tant cellers petits com grans, mentre que hi ha qui també es decanta pel monestrell